Razbijena još jedna kriminalna grupa: Velika akcija SBPOK-a i UKP-a

10.10.2023

08:24

0

Autor: J. S. J.

Detalji još uvek nisu poznati

Razbijena još jedna kriminalna grupa: Velika akcija SBPOK-a i UKP-a
Ilustracija - Copyright MUP

Uprava kriminalističke policije i SBPOK u velikoj policijskoj akciji razbili su još jednu organizovanu kriminalnu grupu, piše "Kurir."

Kako se saznaje, pronađene su laboratorije u Srbiji i inostranstvu.

Prethodnih nedelja bilo je više uspešnih policijskih akcija.

Policija je krajem septembra, takođe, u velikoj akciji uhapsila 10 osoba zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i stavili u promet opojne droge. Pritvoreni su Z.S, M.T, M.T, A.S, R.S, S.M, M.L, Lj.S, M.B. i M.S.

„Ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. K. koji su u pritvoru od 2. februara nabavljala amfetaminsko ulje iz Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Srbije. Takođe, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Kraljevini Holandiji“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Organizator Z.S. i pripadnik A.S. su uhapšeni u Obrenovcu prilikom primopredaje oko 170 kilograma amfetamina, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe pronađen amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike