Đole je imao dva pištolja, a ubicu nije video: "Zemunac" sve ocinkario, a onda se umešao svedok saradnik

05.10.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Đorđe Topić zvani Đole (27) iz Novog Sada ubijen je sa više hitaca iz pištolja 5. oktobra 2002. godine u Novom Sadu, a nepoznati muškarac pucao mu je u leđa dok je pričao telefonom

Đole je imao dva pištolja, a ubicu nije video: "Zemunac" sve ocinkario, a onda se umešao svedok saradnik
Copyright Profimedia/YouTube/Rudar7

Đorđe Topić zvani Đole (27) iz Novog Sada ubijen je sa više hitaca iz pištolja 5. oktobra 2002. godine u Fruškogorskoj ulici ispred broja 24 u Novom Sadu. Nepoznati muškarac pucao mu je u leđa desetak minuta posle ponoći, dok je pričao telefonom. Iako je od zločina prošla 21 godina, počinilac još nije ni identifikovan, a kamoli uhapšen.

Policija je tokom uviđaja na licu mesta pronašla i dva pištolja. Tadašnji dežurni istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Zlata Rodić Knežević potvrdila je da je jedan pištolj bio u neposrednoj blizini žrtve, a drugi nekoliko metara dalje, sakriven u žbunju. 

Debeo dosije, smetao konkurenciji

Đorđe Topić imao je debeli policijski dosije. Prema operativnim podacima MUP Srbije, on je bio u kriminalnoj grupi Dalibora Nišavića Čode, čiji su članovi tokom akcije "Sablja" optuženi za više ubistava i dilovanje heroina u Novom Sadu.

Motiv Topićevog ubistva prvi je otkrio "zemunac" Aleksandar Simović, koji je na suđenju "zemunskom klanu" u Specijalnom sudu u Beogradu rekao da je Dušan Spasojević Šiptar optužio Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi, da je naručio to ubistvo. Suvajdžiću je smetao Đole jer mu je bio konkurencija. 

Suvajdžić je to, međutim, negirao. Naglasio je da ga nije ubio, nego ga je samo sklonio iz posla jer je počeo da pravi probleme.

- Pošto je Čoda bio u zatvoru, morao sam da nađem novog čoveka za prodaju heroina u Novom Sadu. To je bio Đorđe Topić. On je marta 2002. zapalio vikend-kuću načelnika OKP SUP Novi Sad, i to po nalogu Dušana Spasojevića - ispričao je svedok saradnik, uz napomenu da je za paljenje vikendice Đorđa Arsenijevića dobio zatvorsku kaznu od šest meseci.

Radio za Đuru Mutavog

Suvajdžić je nabrojao i koliko je tačno droge predao Topiću.

- Paket od osam kilograma heroina dao sam mu na auto-putu Beograd - Zagreb, u blizini Dobanovaca. Dok nije uhapšen, Topić je od mene preuzeo još 15 kilograma heroina. Znači, ukupno je uzeo 23 kilograma - ispričao je svedok saradnik Miladin Suvajdžić.

Kad je Topić izašao iz zatvora, nastavio je, navodno, da diluje drogu. Međutim, kako se i sam "navukao" na heroin, počeo je da pravi greške.

- Često se sukobljavao s policijom, tukao je i maltretirao ljude po gradu. Zbog toga sam ga pozvao da dođe u Beograd, gde sam mu saopštio da mora malo da se odmori i da zbog toga više neće raditi - rekao je 2003. godine Đura Mutavi u svom iskazu.

Ubica ni danas nije identifikovan.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike