Vođa "grobara" bežao sa tri metka u stomaku, ali je ubijen hicem u glavu: I mrtvom mu zvonio telefon!

29.09.2023

08:00

0

Za ubistvo Aleksandra Joksića na 13 godina zatvora osuđen je Konstantin Đatlo

Vođa "grobara" bežao sa tri metka u stomaku, ali je ubijen hicem u glavu: I mrtvom mu zvonio telefon!
Aleksandar Joksić Joksa i "grobari" - Copyright MN press Printscreen/Youtube/Rudar7

Vođa Partizanove navijačke grupe ''Jang bojs'' Aleksandar Joksić ubijen je pre osam godina u beogradskom naselju Rakovica. Nepoznati napadač je na njega ispalio četiri hica, a poslednji, peti metak, koji je i bio koban, pogodio ga je u glavu.

Kao osumnjičeni za ubistvo Joksića uhapšen je Konstantin Đatlov. On je prvostepeno bio osuđen na 13 godina zatvora, ali je u junu 2018. Apelacioni sud ukinuo tu presudu. Posle ponovljenog suđenja, Đatlovu je, međutim, potvrđena prvostepena kazna.

Joksić je ubijen 29. septembra 2015. u 20.05 u Ulici pilota Mihajla Petrovića. Kobne večeri, oko 20 časova, automobilom se dovezao u Rakovicu. Parkirao ga je i otišao do obližnje kladionice, u kojoj se kratko zadržao.

U kladionici su posle zločina policiji rekli da je bio nervozan i da mu je zazvonio telefon. Izašao je,  a potom se kod sporednog ulaza u zgradu, koji je prilično mračan, sreo sa jednim muškarcem. Sumnjalo se da je izbila svađa, posle čega je napadač izvukao pištolj i zapucao ka Joksiću. Vođa navijača, kako su ispričali očevici, pokušao je da se spase. Potrčao je stazom ka ulici, iako je u tom momentu imao tri metka u stomaku, ali ga je napadač stigao i ispalio mu hitac u leđa, a zatim i smrtonosni metak u glavu.

Kada je policija stigla na mesto zločina, Joksić je i dalje u desnoj ruci držao mobilni telefon, koji je zvonio.

Na mesto zločina ubrzo su stigle policijske ekipe, koje su blokirale čitav kraj u potrazi za ubicom. On je, međutim, uhapšen tek 16. novembra iste godine, oko mesec i po kasnije.

Viđan u kladionicama

Neki od stanara okolnih zgrada ispričali su posle ubistva da Joksić nije bio njihov komšija, ali da su ga često viđali u okolnim kladionicama.

- Čula sam tri pucnja. Kada sam kasnije izašla na terasu, videla sam policiju kako pakuje telo mladića u vreću. Na sebi je imao patike i trenerku. Policija je kasno završila uviđaj, a na kraju su i s parkinga odneli njegov automobil - izjavila je jedna od stanarki zgrade u Rakovici.

Printscreen/Youtube/Rudar7
Aleksandar Joksić

U navijačkim krugovima Joksić je bio poznat po nadimcima Joksa i Sale Jang. Slovio je za nekog ko je više bio u zatvoru nego na stadionu. Dugo je sa svojom grupom bio član frakcije "Zabranjeni", koja se zalagala za pošteniju i zdraviju južnu tribinu, ali je posle par godina sa svojom ekipom odlučio da se vrati na "jug".

Kobna trgovina drogom?

Joksićeva grupa je u vreme kada je on ubijen bila u sukobu s navijačima Rada, iako se ovo ubistvo, čak ni u prvom momentu, nije povezivalo sa navijačkim razračunavanjima, već sa trgovinom drogom.

Policiji je Joksić odranije bio poznat po nasilničkom ponašanju, razbojništvima i poslovima sa narkoticima. Pred Okružnim sudom u Pančevu Joksić je bio osuđen na pet godina i deset meseci zatvora zbog pljačke banke u aprilu 2005. u Pančevu.

U aprilu 2012. godine pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bio je osuđen na 14 meseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom članova navijačke grupe "Zabranjeni" u restoranu Sportskog društva Partizan u Humskoj ulici izazvao tuču i povredio članove obezbeđenja, misleći da su oni pripadnici tada suprotstavljene navijačke grupe "Alkatraz".

Za ovih osam godina ubijeno je više vođa "grobara".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike