Bilo više od deset osumnjičenih za ubistvo Jelene: Moćnici, mesari, kamiondžije i obožavatelji, ipak istraga nije skrenula sa Zorana

03.10.2023

20:45

0

Za šest godina koliko je trajao sudski proces, mnogi osumnjičeni dolazili su u fokus javnosti

Bilo više od deset osumnjičenih za ubistvo Jelene: Moćnici, mesari, kamiondžije i obožavatelji, ipak istraga nije skrenula sa Zorana
J. M. - Copyright Pixabay Printscreen/Facebook

Zoran Marjanović, jedini optuženi za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, pušten je na slobodu odlukom Apelacionog suda u Beogradu.

Agonija slučaja ubistva pevačice Jelene Marjanović traje više od sedam godina. Zoran Marjanović, koji je za njeno ubistvo prvostepeno osuđen prošle godine, bio je duže od 12 meseci u ćeliji Centralnog zatvora, čekajući konačnu presudu jer se predmet skoro 9 meseci nalazio u Apelacionom sudu.

ATAImages/M.M.
 

Iako je on kroz čitavu istragu bio centralna figura, mnogobrojni drugi potencijalni osumnjičeni stvorili su mrežu misterije i spekulacija.

Za šest godina koliko je trajao sudski proces, mnogi osumnjičeni dolazili su u fokus javnosti. Osim Zorana Marjanovića, istraga je obuhvatila širok spektar ljudi, uključujući Jelenine navodne ljubavnike, kamiondžije, mesare, obožavaoce, čamdžije, i čak jednog biciklistu.

Biciklista kao ključni svedok

U ranoj fazi istrage pojavile su se informacije o biciklisti koji je viđen na nasipu na dan kad je Jelenino telo pronađeno. Nakon što je identifikovan kao Milan Gradić iz Borče, njegovo svedočenje je potvrdilo da dvoje ljudi koje je video nisu bili Jelena i Zoran.

ATAImages/M.M.
 

Nikola Marijoković, mesar iz Ovče, priveden je tokom pomena pevačici. Međutim, ispostavilo se da je on bio samo obožavalac Jelene i njenih pesama.

Nebojša Rojko Vihor, osuđivani kriminalac i komšija Marjanovića, našao se pod sumnjom kada je pobegao iz Srbije, ali je kasnije objasnio da je bežao zbog straha od izdržavanja kazne na koju je prethodno osuđen.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Teorija o kamiondžiji kao ubici pojavila se nakon što je beogradska policija primila informaciju o sličnim zločinima u Nemačkoj i  Austriji. Međutim, ova teorija brzo je odbačena.

I mnogi drugi su bili pod lupom istražitelja, ali svi tragovi vodili su natrag do Zorana Marjanovića.

Kontraverze oko Jeleninih navodnih ljubavnih afera

Nakon hapšenja Zorana Marjanovića, njegov otac Vladimir Marjanović izneo je tvrdnje o Jeleninoj navodnoj aferi s beogradskim tajkunom. Iako je ova teorija bila odbačena, mnogi su se pitali da li je to mogao biti motiv za zločin.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Iako je Zoran Marjanović bio centralna figura ove tragedije, brojne spekulacije i teorije komplikovale su istragu. Sa oslobađanjem Zorana, postavlja se pitanje da li je pravda zaista zadovoljena i da li će prava istina o ovom zločinu ikada biti otkrivena.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike