Vršnjačko nasilje u Poljoprivrednoj školi u Futogu: Stariji učenici tukli i maltretirali mlađe!

28.09.2023

19:55

0

Prema direktorovim rečima, dvojica đaka su povređena

Vršnjačko nasilje u Poljoprivrednoj školi u Futogu: Stariji učenici tukli i maltretirali mlađe!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Grupa učenika starijih razreda Poljoprivredne škole u Futogu, maltretirala je i zlostavljala trojicu mlađih đaka. Incident se desio u sredu uveče, u Domu za učenike ove škole.

Direktor Poljoprivredne škole, Dušan Gagić, potvrdio je da se incident i vršnjačkog nasilje dogodilo, i da su o svemu obavešteni nadležni. Maloletnici za koje se sumnja da su učestvovali u tome, u prisustvu roditelja daju izjave u policiji.

Prema direktorovim rečima, dvojica đaka su povređena. Jedan ima prelom kosti na šaci, dok je drugi dečak zadobio modrice. Povređeni su odmah sinoć, u pratnji direktorke Doma učenika, odvedeni u Urgentni centar, gde je dečaku sa povređenom rukom pružena lekarska pomoć.

- U 22 sata je, po kućnom redu, povečerje i radnik obezbeđenja je obilazeći muški deo doma u jednoj sobi video  grupu đaka, bili su vičniji i opomenuo ih je da smire. Radnik obezbeđenja kada se posle 15 minuta vratio iz obilaska doma, u dobi trojice đaka  prvaka je zatekao nekoliko starijih učenika, koji su ih maltretirali. Dvojica prvaka su, kako kaže direktor, povređena, dok je treći nepovređen. O svemu je odmah obavešten dežurni vaspitač kao i direktorka doma - rekao je direktor Gagić.

Povodom nemilog događaja, u školi su danas imali pedagoški kolegijum doma. Uzete su izjave od povređenih đaka, obaveštena je policija. Direktor Gagić kaže da se ovako nešto nije dogodilo u ovoj školi i da će kada sve bude ispitano i utvrđeno, maloletnici će biti suspendovani  i isključeni iz Doma.

- Hoćemo da se sve rasvetli i da svako odgovara prema svojoj krivici. Spreman sam, ako bude potrebno, i ja da podnesem ostavku na mesto direktora.Kako nezvanično saznajemo, novosadska policija će protiv 16-godišnjeg učenika Poljoprivredne škole podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo teška telesna povreda i zlostavljanje i mučenje.Ta krivično delo zlostavljanje i mučenje tereti se više maloletnika škole, protiv kojih će, takođe, biti podneta krivična prijava - rekao je Gagić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike