Velika akcija BIA i MUP: Kokain iz Ekvadora prebacivali u Srbiju i EU

21.09.2023

13:36

0

Autor: 24sedam

Hapšenje nove grupe krijumčara kokaina iz Srbije

Velika akcija BIA i MUP: Kokain iz Ekvadora prebacivali u Srbiju i EU
droga kolumbija kakain balkanski kartel (4) - Copyright Printscreen/YouTube/ Buenaventura en Línea

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom danas je u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada uhapšeno šest osoba - Ž. B, A. M, N. P, S. Š, M. S. i S. S, zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni se terete da su 2020. i 2021. godine u Južnoj Americi, Zapadnoj Evropi, Grčkoj i Srbiji formirali grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine kokaina prekookanskim brodovima iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu i Srbiji zbog preprodaje i sticanja velike zarade. Za dve godine grupa je prokrijumčarila 324 kilograma kokaina iz Ekvadora do luke u Solunu gde je drogu zaplenila grčka policija.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike