Tandem iz Srbije ide na decenijsku robiju: Mučili i ubili gradonačelnika u Švajcarskoj

14.09.2023

13:37

0

Autor: 24sedam

Krenuli da otmu 250.000 franaka ali nisu našli ništa

Tandem iz Srbije ide na decenijsku robiju: Mučili i ubili gradonačelnika u Švajcarskoj
Švajcarska policija - Copyright Profimedia

Dvojica Srba osuđeni su juče na po skoro 20 godina zatvora pred Saveznim sudom u Švajcarskoj jer su 2010. tokom pljačke ubili gradonačelnika Metzerlena Ive Bronera (71).

Obojica lopova-ubica su srpskog porekla, ali jedan ima i državljanstvo Holandije.

Srpski dvojac je 2010. upao u rezidenciju gradonačelnika Bronera, jer su imali informaciju da poseduje oko 250.000 franaka. Tokom pljačke vezali su ga i brutalno pretukli, ali od novca nije bilo ni traga. Gradonačelnik je kasnije preminuo od povreda zadobijenih prilikom prebijanja.

Srbin sa holandskim pasošem osuđen je na 19 godina i dva meseca zatvora, dok je državljanin Srbije osuđen na 18 i po godina.

Oni su prvobitno osuđeni pred Višim sudom na iste kazne, ali su imali pravo žalbe koje su i podneli. Savezni sud ih nije prihvatio i samo je potvrdio presudu.

Državljanina Srbije odala je marama koju je nosio preko lica, ali ju je zaboravio na mestu zločina. Kasnijim DNK analizama je utvrđen identitet jednog od počinilaca. Srbin je pronađen 2017. u Francuskoj, dok je Holanđanin uhapšen u Roterdamu, godinu dana kasnije.

Dvojac je, takođe, osumnjičen da je u 2010. godini učetvovao u nekoliko pljački juvelirnica.

Srbin je u Francuskoj bio osuđen na 12 godina zatvora zbog pljačke, dok je Holanđanina otkrila izjava zaštićenog svedoka, koji je već bio na robiji, i on je lociran u Holandiji, uhapšen i deportovan ubrzo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike