"Veče pre tragedije čula se vriska iz stana": Završena obdukcija tela devojčice (3) iz Švajcarske - povrede su joj natete tupim predmetom!

07.06.2023

10:31

0

Autor: Lj. S.

Tužilac Patrik Fluri rekao je da neće govoriti o detaljima slučaja, uključujući i povrede koje je zadobila devojčica

"Veče pre tragedije čula se vriska iz stana": Završena obdukcija tela devojčice (3) iz Švajcarske - povrede su joj natete tupim predmetom!
Švajcarska policija - Copyright Profimedia

Po završetku obdukcije tela trogodišnje devojčice koja je u petak 2. juna pronađena mrtva u stanu u Švajcarskoj, ustanovljeno je da je ona preminula usled teških povreda nanetih tupim predmetom. 

Tužilac Patrik Fluri rekao je da neće govoriti o detaljima slučaja, uključujući i povrede koje je zadobila devojčica.

Takođe, on je istakao da optuženi za zlostavljanje dece, otac i maćeha, nisu poznati policiji niti su imali krivični dosije.

printscreen/youtube/Blick 360
 

"Veče pre tragedije čula se vriska iz stana"

Jedan od svedoka ove nesreće bila je komšinica koja je izjavila da se iz stana te porodice svakodnevno mogla čuti dečja vriska.

- Veče pre tragedije čula sam dečju vrisku iz stana, ali nisam mogla da zamislim da će se tako nešto dogoditi. S druge strane, uhapšeni supružnici su bili veoma ljubazni i prijateljski nastrojeni. Videlo se da vole decu - kazala je komšinica.

Instagram
 

Drugi komšija rekao je da je policija došla u stan osumnjičenih, nakon čega ih je uhapsila.

- Tu su bili i lekari Hitne pomoći. Okupili su se ljudi iz komšiluka, jer nikome nije bilo jasno šta se dešava. Međutim, kada su se pojavila mrtvačka kola, znali smo da se nešto loše desilo - kazao je on.

Baka i deka za smrt unuke saznali preko medija

"Majka nije brinula o njoj, a dete je povređeno prilikom boravka u hraniteljskoj porodici, zbog čega je odvedeno u bolnicu", ovim rečima su baka i deka preminule trogodišnje devojčice opisali situaciju u kakvoj se ona nalazila pre nego što je umrla.

Baka i deka devojčice tvrde da su za postojanje unuke saznali tek prošle godine, te dodaju da je njihov sin dobio dete u vanbračnoj vezi.

Takođe, oni tvrde da je devojčica završila u hraniteljskoj porodici jer se biološka majka nije brinula o njoj.

Profimedia
 

- Majka nije brinula u njoj, a dete je povređeno prilikom boravka u hraniteljskoj porodici, zbog čega je odvedeno u bolnicu. Tada je sin odlučio da je uzme kod sebe. Kod sina i snaje je došla jesenas. Maćeha ju je prihvatila kao da je njena - tvrdi baka devojčice.

Oni kažu da su za smrt unuke saznali iz medija i ističu da ne znaju gde su odvedeni dečaci nakon tragedije.

- Vlasti kažu da su na bezbednom, na neutralnom mestu. Hoćemo da dođu da žive sa nama. Mi smo njihova porodica i potrebna im je naša ljubav u ovako teškom periodu - kaže baka.

Ni baka ni deda, kao ni prijatelji porodice ne mogu da objasne kako je ubistvo devojčice moglo da se desi.

Oni tvrde da je par delovao srećno i na društvenim mrežama redovno je objavljivao fotografije dece. 

Na dan smrti devojčice, otac je postavio slike troje mališana, na kojima deca poziraju kraj vodopada na Rajni.

Otac i maćeha mirno stajali ispred vrata

Podsetimo, u noći kada je pronađeno beživotno telo trogodišnje devojčice u stanu srpskog para u Švajcarskoj, otac i maćeha su mirno stajali ispred vrata dok je policija obavljala uviđaj.

Hitna pomoć je izašla na teren na poziv roditelja, koji su rekli da je devojčica prestala da diše. 

Obdukcijom je ustanovljeno da je dete preminulo od povreda koje je najverovatnije dobilo prilikom fizičkog zlostavljanja.

Kako se zaključuje u izveštaju lekara, koji je objavljen u ponedeljak 5. juna, nema naznaka da se dete ugušilo hranom ili igračkom, a na telu devojčice uočene su brojne povrede, najverovatnije nanete udarcima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blick

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike