Obrt u slučaju deteta koje je otac bez znanja majke odveo u Švajcarsku: Uhapšena dvojica njegovih pomagača!

10.05.2023

10:27

0

Sumnja se da je otac dete bez pristanka majke uspeo da prebaci preko graničnog prelaza s Mađarskom pomoću tuđeg pasoša

Obrt u slučaju deteta koje je otac bez znanja majke odveo u Švajcarsku: Uhapšena dvojica njegovih pomagača!
Jeleni Abramović muž oteo dete - Copyright Printscreen/Facebook/J.A.L.

Subotička policija uhapsila je Igora S. i Marka P. zbog sumnje da su Mašanu Lubardi pomogli da nelegalno izvede dete (2) iz Srbije i odvede ga u Švajcarsku!

Otmicu je prijavila majka deteta Jelena Abramović, koja je u procesu razvoda od Lubarde.

Sumnja se da je Lubarda dete uspeo da prebaci preko granice Srbije bez pristanka majke preko graničnog prelaza s Mađarskom, i pomoću tuđeg pasoša.

Foto: Fejsbuk
Jelena i Nikola sa sinom delovali kao srećna porodica

- Subotičani Igor S. i Marko P. uhapšeni su 22. aprila i na teret im se stavljaju krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice, krijumčarenje ljudi i navođenje na overu neistinitog sadržaja. Sumnja se da je je Marko P. angažovao Igora S. da svojim autom preko granice s Mađarskom preveze dečaka i njegovog oca i za to mu platio. Mašan Lubarda i njegov sin, kako ukazuje istraga, koristili su tuđe pasoše - otkriva izvor uključen u istragu koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Dvojici osumnjičenih sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana posle privođenja. Otac je, kako se sumnja, dete iz Srbije odveo 14. aprila, a majka je prijavila otmicu i zatražila od nadležnih institucija u Srbiji da joj pomognu da joj dete bude vraćeno.

Istragu o celom slučaju, posle prijave, pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje i dalje prikuplja sve neophodne informacije i vrši provere.

- Provere su i dalje u toku. Čekaju se odluke sudova, kako u Beogradu, tako i u Švajcarskoj, kao i provere i izveštaj Centar za socijalni rad - potvrđeno je iz Prvog tužilaštva, koje zajedno sa Upravom kriminalističke policije PU za Grad Beograd proverava sve činjenice i okolnosti vezane za slučaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike