Novac od droge krili u posteljini i peškirima: Detalji spektakularne akcije razbijanja "balkanskog klana"

01.09.2023

20:45

0

Slobodan Kostovski označen kao organizator grupe za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u EU

Novac od droge krili u posteljini i peškirima: Detalji spektakularne akcije razbijanja "balkanskog klana"
Novac skrivan u kutiji za posteljinu - Copyright Printscreen /MUP

Slobodan Kostovski Kоlе (70) i njegova organizovana kriminalna grupa novac od krijumčarenja kokaina skrivali su u kutijama za posteljinu i peškire firme "Viktorija" iz Leskovca. Policija je u akciji zaplenila više od 550.000 evra.

U međunarodnoj akciji koju su predvodili pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, a u koordinaciji sa Evropolom i više evropskih policija, na jedrilici u Atlantskom okeanu zaplenjeno je 2,7 tona kokaina. Istovremeno, u Srbiji je sa trojicom osumnjičenih uhapšen organizator ove grupe Slobodan Kostovski.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Kostovskog, ali i Nikole Stojadinovića, Nebojše Subina i Bojana Kopitovića zbog sumnje da su od marta 2022. do 24. avgusta ove godine počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem.

Grupa je osumnjičena da je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Printscreen /Europol
Novac u kutiji i koferu

Na osnovu zajedničkog operativnog rada, 24. avgusta ove godine uhapšeno je šest osoba, od kojih četiri u Srbiji, obavljen je pretres 15 stanova, zaplenjeni su 2,7 tona kokaina, dva vozila visoke klase, skupoceni satovi i više od 550.000 evra. U sklopu finansijske istrage blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa transportovala kokain iz Južne Amerike, da je obezbeđivala jedrilice i da se slanje pošiljaka obavljalo uz korišćenje šifrovane platforme za komunikaciju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike