Saslušan Slobodan Kostovski: Ovo je njegova odbrana o dve tone kokaina

26.08.2023

15:48

0

Autor: 24sedam

Saslušan Slobodan Kostovski

Saslušan Slobodan Kostovski: Ovo je njegova odbrana o dve tone kokaina
Copyright Printskrin/Interpol

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal danas je zbog zaplene oko dve tone kokaina saslušan Slobodan Kostovski Kole, begunac sa Interpolove poternice. Tužilac je, takođe, ispitao i druge uhapšene u ovoj akciji.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Kostovskog, ali i Nikole Stojadinovića, Nebojše Subina i Bojana Kopitovića zbog sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa od marta 2022. do 24.avgusta ove godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su prilikom saslušanja iskoristili zakonsko pravo i branili se ćutanjem.

Tuzilac je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal da se svima odredi pritvor.

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd, BIA, a u koordinaciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici "Oceania dos", dužine 22 metra, zaplenjeno je oko dve tone kokaina.

Kokain bje bio upakovan u više obeleženih pojedinačnih paketa, i to u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali ukrajinski i češki državljanin.

Njih je organizovao Kostovski (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica). Pored njega, uhapšena su još trojica pripadnika ove grupe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike