Siledžija koji je ujeo bivšu suprugu mora u zatvor! Već je na uslovnoj slobodi jer je pretukao ženu nasred komšijske slave

25.08.2023

22:55

0

Damjan je osuđen u junu 2022. godine zbog događaja iz aprila te godine kada je, koliko se zna, prvi put prebio K. M

Siledžija koji je ujeo bivšu suprugu mora u zatvor! Već je na uslovnoj slobodi jer je pretukao ženu nasred komšijske slave
Sremska Mitrovica - Copyright Printscreen/Twitter/Kalabaster

Damjan O. (37) iz Sremske Mitrovice koji je na ulici u tom mestu mučki napao svoju bivšu nevenčanu suprugu K. M. (34) sumnjičen je i osuđivan za više krivičnih dela. Kako saznaje se poslednja presuda odnosi se na nasilje u porodici jer je prošle godine pretukao K. M, nakon čega je ona odlučila da prekine sa njim emotivnu vezu.

Damjan je osuđen u junu 2022. godine zbog događaja iz aprila te godine kada je, koliko se zna, prvi put prebio K. M.

- On je tada nakon kraće svađe istukao suprugu kod komšija na slavi, zgrabio je za kosu i srušio na pod. Priznao je krivicu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i osuđen je na kaznu od 11 meseci, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st.1 Krivičnog zakonika, te mu je i izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i hitna mera privremenog udaljenja učinioca iz stana na period od 30 dana pod pretnjom prekršajnog gonjenja - objašnjava naš izvor za "Blic".

Printscreen/Twitter/Kalabaster
 

Protiv Damjana su i ranije vođeni postupci pred sudom zbog više krivičnih dela, među kojima se ističe neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Damjan je u ponedeljak uveče presreo K. M. na ulici, povukao je za kosu, potom udario i rukom stiskao glavu o zid zgrade mitrovačke bolnice, ispred koje se dogodio incident, a zatim je krvnički ugrizao za obraz.

Nasilniku preti zatvorska kazna

Budući da je za prvo krivično delo nasilja u porodici pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu do dve godine i istu je prekršio, Damjanu O. najverovatnije sleduje zatvorska kazna, uzimajući u obzir i to da je pobegao nakon počinjenog krivičnog dela, te da je zbog toga bila raspisana potraga za njim.

 

 

To nam je potvrdio i advokat Radomir Munižaba iz Novog Sada koji kaže da se osumnjičenom sada može opozvati uslovna kazna od 11 meseci koju kaznu bi izdržavao u zatvoru ukoliko je isto krivično delo izvršio u toku trajanja uslova.

- Svakako, to što je bio ranije osuđen za isto krivično delo mu može biti otežavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne u ovom novom postupku. Ukoliko mu se stavlja na teret krivično delo nasilje u porodici iz člana 194. stav 1 Krivičnog zakonika, može mu biti izrečena kazna do tri godine zatvora - precizirao je Munižaba.
 

Slučajni prolaznik spasao ženu

Tragedija je sprečena brzom reakcijom Vladimira Kondića (25) koji je sa bratom prolazio tuda te je oterao nasilnika, a snimak incidenta osvanuo je na društvenim mrežama.

Printscreen/Twitter/Kalabaster
 

Muškarac koji je oterao nasilnika i na društvenoj mreži objavio snimak incidenta kaže da ne zna šta bi se desilo ženi da joj nisu pritekli u pomoć.

- Zalepio joj je glavu za zid iz sve snage i zatim ujeo za obraz. Žena je rekla da su razvedeni i da on ima zabranu prilaska, ali policija ne reaguje na to. Žena je otišla u bolnicu i izašla sa lekarskom dokumentacijom, a policija i dalje nije došla. Neki prolaznici su sve posmatrali, ne reagujući, kao da su u pozorištu - napisao je ispod snimka heroj koji je sprečio tragediju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike