Žandarma ubio zbog devojke: Peka Kartel izručen iz Berlina, pa sklopio sporazum sa tužilaštvom

24.08.2023

08:00

3

Predrag Todorov izdržava kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo Saše Mihajlovića, zvanog Butra

Žandarma ubio zbog devojke: Peka Kartel izručen iz Berlina, pa sklopio sporazum sa tužilaštvom
Peka Kartel i Saša Mihajlović - Copyright Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov/mihajlovic sasa butra

Bivši žandarm Saša Mihajlović zvani Butra iz sela Berevce,u Štrpcu sa prebivalištem u Nišu ubijen je na današnji dan pre šest godina na Keju Kola Srpskih sestara u Nišu. Za njegovo ubistvo na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina, osuđen je Predrag Todorov, poznatiji kao Peka Kartel. Presudu je Viši sud doneo na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je Todorov sklopio sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu

Mihajlović, koji je bio pripadnik niškog odreda Žandarmerije, ubijen je 24. avgiusta 2017. godine, oko 4.30 časova. Povod za krvavi obračun bila je svađa oko Mihajlovićeve devojke. Njih dvojica su se od ranije mrzela, jer je Todorov jednom prilikom udario šamar Mihajlovićevoj devojci.

Kobne noći obojica su bila u kafiću “Loko”, na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu “rešili problem” zbog šamaranja njegove devojke.

Todorov je izašao iz kafića, ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kada je bivši žandarm to uradio, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Saša Mihajlović odgovorio da se ne plaši, posle čega je on u njega ispalio pet metaka.

I pored blagovremene intervencije Hitne pomoći, Mihajlović je preminuo na putu do niškog Kliničkog centra. Ustanovljeno je da je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, stomak i noge. U Kliničkom centru je pokušana reanimacija, ali spasa mu nije bilo.

"Pao" u Nemačkoj

Na mestu obračuna policija je pronašla pet čaura ispaljenih iz pištolja kalibra 7.65 milimetara. Kao napadač identifikovan je Todorov, a policija je za njim raspisala potragu, jer je utvrđeno da je napustio Niš. On je posle pucnjave pozvao taksi i otišao za Beograd, a od tada mu se bio izgubio svaki trag sve dok nije uhapšen u Nemačkoj po srpskoj poternici. Izručen je iz Berlina 19. oktobra 2021. godine.

Todorov je, inače, sin generala, a u momentu kad je uhapšen u Nemačkoj trebalo je da bude u zatvoru zbog pucnjave u "Kubo klubu“ u novembru 2020. godine, kad su žrtve njegovog šenlučenja bile dve osobe.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je protiv njega podiglo optužnicu zbog nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opšte opasnosti, ali se Todorov nagodio zaključivši sporazum o priznanju krivice. Osnovni sud ga je 28. novembra iste godine osudio na dve i po godine, ali na izdržavanje kazne nije bio otišao.

Peka Kartel je rođen u Nišu, pa iako mu roditelji žive u Beogradu, vrlo često je dolazio u rodni grad. Veoma lako pada u vatru, naročito pod uticajem alkohola, a poznato je i da nosi oružje. Zato je za mnoge pravo čudo što mu se Mihajlović suprotstavio i to nenaoružan.

Ranio šankericu i gosta

I ubica i žrtva su odranije poznati u niškom kriminalnom miljeu i već su se sukobljavali sa zakonom.

Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov
Predrag Todorov

Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i dva meseca, jer je 2008. godine pod uticajem alkohola izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je teško povređen jedan Nišlija, a zatim pobegao sa mesta nesreće. Protiv njega su, takođe, podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti i falsifikovanja novca.

Kriminalni dosije Todorova, takođe je, pozamašan. Protiv njega su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

U novembru 2016. godine Todorov je iz pištolja pucao i u “Kubo klubu” u Nišu. Ispalio je metak u pod kafića i tom prilikom je ranio šankericu K. S. (21) u list noge, i gosta lokala M. M. (46), kome je bila povređena peta. On je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja, čekao je na slobodi, što je iskoristio da pobegne u Nemačku.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike