Peka Kartel dobio 15 godina robije za ubistvo žandarma: Nišlija potpisao sporazum o priznanju krivice!

04.04.2022

09:54

0

Autor: Maja Kostić

Predrag Todorov tereti se da je 2017. godine u Nišu ubio bivšeg žandarma Sašu Mihajlovića

Peka Kartel dobio 15 godina robije za ubistvo žandarma: Nišlija potpisao sporazum o priznanju krivice!
predrag peki todorov facebook (2) - Copyright Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov

Predrag Todorov (32), zvani Peka Kartel, osumnjičen da je 2017. godine u Nišu ubio bivšeg žandarma Sašu Mihajlovića (36) osuđen je danas na jedinstvenu kaznu od 15 godina robije.

Presudu je Viši sud doneo na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koju je Todorov sklopio sa Višim javnim tužilastvom u Nišu za krivična dela ubistvo iz člana 113. Krivičnog zakonika u sticaju sa nedozvoljenim držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija iz člana 348.stav 4 u vezi sa stavom 1 krivičnog zakonika.

Viši sud je saopstio da će mu se u ovu kaznu uračunati i vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Saveznoj republici Nemačkoj i u pritvoru u republici Srbiji.

Todorov je, da podsetimo, uhapšen u Berilinu i oktobra prošle godine izručen je Srbiji. Lisice na ruke stavljene su mu po poternici niškog Višeg suda, jer je posle ubistva pobegao u inostranstvo.

Saša Mihajlović zvani Butra iz sela Berevce, opština Štrpce sa prebivalištem u Nišu ubijen je 24. avgusta 2017. godine oko 4.30 sati na Keju Kola srpskih sestara. Za njegovu smrt odmah je bio osumnjičen Todorov koji je, prema informacijama iz istrage, u Sašu ispalio pet metaka iz pištolja a zatim pobegao.

Kako je tada objašnjeno, njih dvojica su se od ranije mrzeli jer je Todorov u jednoj prilici, udario šamar Mihajlovićevoj devojci.

Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov
 

- Oni su te noći bili ukafiću „Loko“ na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu rešili problem, zbog šamaranja njegove devojke. Todorov je izašao iz kafića, a zatim poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje, što je bivši žandarm i uradio. Kada mu je Saša prišao, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet hitaca iz pištolja – kazao je nakon ubistva naš izvor iz istrage. I pored blagovremene intervencije Hitne pomoći, Mihajlović je preminuo na putu do niškog Kliničkog centra. Ustanovljeno je da je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i noge, u Kliničkom centru je pokušana reanimacija ali mu nije bilo spasa.

Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov
 

Na mestu obračuna policija je pronašla pet čaura ispaljenih pištolja kalibra 7.65 milimetara. Kao pucač identifikovan je Todorov a policija je za njim raspisala potragu jer je ustanovljeno da je napustio Niš.

I ubica i žrtva od ranije su poznati kao deo niškog kriminalnog miljea. Mihajlović je pravosnažno osuđivan na kaznu zatvora od godinu i dva meseca jer je 2008. godine u alkoholisanom stanju, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povređen jedan Nišlija a zatim pobegao. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti falsifikovanja novca. I Todorov ima pozamašan kriminalni dosije. U novembru 2016. godine pucao je u „Kubo klubu“ u Nišu i ranio šankericu K. S. (21) u list noge a M. M. (46) u petu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike