Ko je Peka Kartel izručen Srbiji iz Nemačke: Ubio žandarma zbog devojke

19.10.2021

09:37

0

Predrag Todorov, zvani Peka Kartel, sumnjiči se da je 24. avgusta u Nišu ubio bivšeg žandarma Sašu Mihajlovića, zvanog Butra

Ko je Peka Kartel izručen Srbiji iz Nemačke: Ubio žandarma zbog devojke
predrag peki todorov facebook (2) - Copyright Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov

Predrag Todorov (27), zvani Peka Kartel, koji se sumnjiči da je 24. avgusta na Keju Kola srpskih sestara u Nišu ubio bivšeg žandarma Sašu Mihajlovića (36), zvanog Butra izručen je Srbiji iz Berlina. Todorov je posle pucnjave pozvao taksi i otišao za Beograd, a od tada mu se bio izgubio svaki trag sve dok nije uhapšen u Nemačkoj po srpskoj poternici.

Todorov je, inače, sin generala, a Mihajlovića je ubio sa pet hitaca iz pištolja zbog ranije svađe, za koju je povod bilo to što je Predrag ošamario Sašinu devojku. On je već trebalo da bude u zatvoru zbog pucnjave u „Kubo klubu“ u novembru prošle godine, kad su žrtve njegovog šenlučenja bile dve osobe. Predrag je tada iz pištolja za koji nije imao dozvolu ispalio metak u pod kafića i tom prilikom su ranjeni šankerica K. S. i gost M. M.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišuj e protiv njega podiglo optužnicu zbog nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opšte opasnosti, ali se Todorov nagodio zaključivši sporazum o priznanju krivice. Osnovni sud ga je 28. novembra iste godine osudio na dve i po godine, ali na izdržavanje kazne još nije otišao.

Todorov je rođen u Nišu, pa iako mu roditelji žive u Beogradu, vrlo često je dolazio u ovaj grad. Vrlo lako pada u vatru, naročito pod uticajem alkohola, a poznato je i da nosi oružje. Zato je za mnoge pravo čudo što mu se Mihajlović suprotstavio, i to nenaoružan.

Pet metaka

Saša Mihajlović zvani Butra iz sela Berevce,u Štrpcu sa prebivalištem u Nišu ubijen je 24. avgusta 2017. godine oko 4.30 časova na Keju Kola Srpskih sestara u Nišu. Za njegovo ubistvo, osumnjičenTodorov, koji je prema informacijama iz istrage, u Mihajlovića ispalio pet metaka iz pištolja, pa pobegao.

Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov
 

Mihajlović je bio pripadnik niškog odreda Žandarmerije, a povod krvavog obračuna je bila svađa oko Mihajlovićeve devojke. Njih dvojica su se od ranije mrzeli, jer je Todorov u jednoj prilici udario šamar Mihajlovićevoj devojci.

Kobne noći obojica su bili u kafiću “Loko”, na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu “rešili problem” zbog šamaranja njegove devojke.

Todorov je izašao iz kafića ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kada je bivši žandarm to uradio, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, posle čega je on u njega ispalio pet hitaca.

Printscreen/Facebook/Predrag Peki Todorov
 

Hitna pomoć je odmah došla na mesto zločina i povezla teško ranjenog mladića, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra.

Mihajlović je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge od kojih je ubrzo preminuo. U Kliničkom centru je potvrđeno da su pola sata pokušavali da ga reanimiraju, ali da nisu uspeli da ga spasu.

Dvoje ranio

Na mestu krvavog obračuna policija je pronašla pet čaura ispaljenih iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

I ubica i žrtva su poznati u niškom kriminalnom miljeu.

Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i dva meseca jer je 2008. godine pod uticajem alkohola izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je teško povređen jedan Nišlija a zatim pobegao sa mesta nesreće. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti i falsifikovanja novca.

Kriminalni dosije Todorova, takođe je, pozamašan. Protiv njega su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

U novembru 2016. godine Todorov je iz pištolja pucao i u “Kubo klubu” u Nišu. Tom prilikom je ranio šankericu K. S. (21) kojoj je bio povređen list noge, i M. M. (46) kojem je povređena peta. On je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Međutim, suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja, čekao je na slobodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike