Uhapšen policajac: Iz stanice izneo arsenal oružja

04.08.2023

10:49

0

Autor: 24sedam

Policajac iz stanice Palilula uhapšen je zbog krađe arsenala oružja

Uhapšen policajac: Iz stanice izneo arsenal oružja
Copyright MUP Srbije

Policajac Nemanja J. (32), kao i Darko B. (31), saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je policijski službenik Nemanja J, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove PS Palilula, neutvrđenog dana izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija i držao ih u stanu u Mirijevu. Namera mu je bila da ih preda Darku B.

Osumnjičeni su 1. avgusta zajedno izneli oružje iz stana, kofer i stavili na motor Darka B, koji se nalazio ispred stana. Ali, tada su ih uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.

Od njih dvojice je zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, dve ručne bombe, dimna bomba, dva improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike