Skandal u Novoj Varoši: Policajac službenom palicom udarao mladiće u centru grada!

08.06.2023

17:07

0

U toku su detaljne provere da li je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika u ovom događaju - navode u Upravi policije

Skandal u Novoj Varoši: Policajac službenom palicom udarao mladiće u centru grada!
Ilustracija - Copyright Pixabay/cocoparisienne

Snimak na kom se vidi kako pripadnik policije u Novoj Varoši palicom udara po nogama mladiće u centru, uznemirio je stanovnike ove opštine. Povodom ovog slučaja oglasila se i Uprava policije u kojoj se ističe da su odmah po dobijanju video zapisa na kome se vidi upotreba sredstava prinude prilikom intervencije policije u tom gradu, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Utvrđeno je da je snimak nastao 4. juna prilikom postupanja trojice policijskih službenika PS Nova Varoš prema dvadesetjednogodišnjem mladiću koji je udarao u postavljenu reklamu na jednoj banci. Tom prilikom, dvojica muškaraca starosti 24 godine i devetnaestogodišnjak ometali su policajce tako što su ih vukli za delove uniforme i ruke, gurali i otimali se usled čega je jedan policajac, u cilju sprečavanja daljeg vršenja krivičnog dela, upotrebio službenu palicu.

Po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju protiv trojice muškaraca biće podnete krivične prijave za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru u redovnom postupku. Takođe, protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

- U toku su detaljne provere da li je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika u ovom događaju - navode u Upravi policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike