Tukli policajca i zatvorskog čuvara u Sremskoj Mitrovici: Osuđeni na 50 godina robije!

27.05.2023

21:29

0

Autor: Mi. S.

Sedmorica optuženih pravosnažno osuđena za nanošenje teških povreda u saizvršilaštvu

Tukli policajca i zatvorskog čuvara u Sremskoj Mitrovici: Osuđeni na 50 godina robije!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Novosadski Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kojom su sedmorica pripadnika kriminalne grupe oglašena krivim za nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu. 

Viši sud u Sremskoj Mitrovici, posle ponovljenog suđenja, osudio je optužene na 50 godina zatvora, a sada je tu presudu potvrdio i Apečacioni sud.

Na ponovljenom suđenju, prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po sedam godina zatvora, maksimalnom zatvorskom kaznom koja je predviđena za ovo krivično delo.

Bojan Pavlović sada je osuđen na šest godina zatvora, dok je Filipu Milutinoviću izrečena kazna od pet godina zatvora. Mladen Vukelić, kojem se sudilo u odsustvu jer se i dalje nalazi u bekstvu, osuđen je za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci.

Incident se dogodio u decembru 2017. godne, sat iza ponoći, kada je u ugostiteljskom objektu u
okviru Carske palate, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu, iz dva različita pištolja ispaljena su dva metka, od čijeg su rikošeta povređene dve devojke, koje su u to vreme bile u lokalu.

Tojagić i ostalih pet okrivljenih muškaraca nalaze se već šest godina u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedeni na odsluženje zatvorske kazne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike