Dogovorene celodnevne inspekcije u Subotici zbog migranata: Akcija MUP-a dokazuje da zakoni Srbije moraju da se poštuju!

01.08.2023

19:48

0

Policija je danas pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i "Omarovog kampa", pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra

Dogovorene celodnevne inspekcije u Subotici zbog migranata: Akcija MUP-a dokazuje da zakoni Srbije moraju da se poštuju!
Migranti - Copyright Tanjug/OMK MUP Rpublike Srbije

Posle današnje velike policijske akcije na teritoriji Subotice, gde je pronađeno 300 iregularnih migranata, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov dogovorio se na vanrednom sastanku s inspekcijskim službama o 24-časovnoj kontroli ugostiteljskih objekata, smeštajnih jedinica i taksi prevoza radi suzbijanja kretanja iregularnih migranata kao i primenu represivnih mera za one koji krše zakon Srbije.

- Severnobački upravni okrug pozdravlja sve napore i odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Bratislavom Gašićem u cilju očuvanja bezbednosti svih naših građana. Današnja akcija MUP-a još jednom dokazuje da zakoni Srbije moraju da se poštuju i da građani mogu da veruju bezbednosnim službama - rekao je Šoralov novinarima.

U današnjoj opsežnoj akciji suzbijanja ilegalne migracije u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom, učestvovalo je 820 policijskih službenika, među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i "Omarovog kampa", pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Na vanrednom sastanku Šoralova sa subotičkim inspekcijskim službama, dogovoreno je da svi kapaciteti inspekcijskih službi u gradu Subotica budu stavljeni na raspolaganje 24 časa i usmereni u dva pravca - na kontrolu ugostiteljskih objekata, smeštajnih jedinica i kontrolu usluge taksi prevoza u cilju suzbijanja kretanja iregularnih migranata kao i primenu represivnih mera za sve one koje krše zakon Republike Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike