Kalašnjikovi, optički nišan, pištolji: Pogledajte šta je sve zaplenjeno od migranata u velikoj akciji (FOTO)

01.08.2023

15:30

0

Autor: 24sedam

Policija je pokazala kakav arsenal oružja je zaplenila od migranata u velikoj akciji koja je jutros krenula u okolini Subotice

Kalašnjikovi, optički nišan, pištolji: Pogledajte šta je sve zaplenjeno od migranata u velikoj akciji (FOTO)
Copyright MUP

Velika akcija pretrage terena za iregularnim migrantima, koja se odvija u šumskom pojasu ka granici sa Mađarskom kod Subotice, otkrila je 300 migranata i veću količinu municije i naoružanja.

U akciji učestvuje više od 820 pripadnika MUP i to SAJ-a, Žandarmerije, IJP, ATG, Policijske brigade, UKP, UGP, Uprave za tehnike i PU Subotica.

- Pronašli smo osam automatskih pušaka, karabin, dva pištolja, dosta municije i različitih radio uređaja - izjavio je Ivica Ivković, pukovnik policije i načelnik Uprave policije MUP-a.

Kako je navedeno, od ukupnog broja migranata, 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Gašić: Nećemo dozvoliti da ugrožavaju građane

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da MUP neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.

- Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbednost naših građana za nas je na prvom mestu - poručio je Gašić i istakao da Srbija poštuje sva prava migranata po međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali i da zahteva da oni poštuju zakone naše zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo.

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i "Omarovog kampa", pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj. Policija je saopštila da će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike