Prvi rezultati akcije: Kod 200 migranata pronađeni "kalašnjikovi", karabini, pištolji...

01.08.2023

12:04

0

Autor: 24sedam

U velikoj akciji policije u okolini Subotice pronađeno je više od 200 migranata i veća količina municije i naoružanja

Prvi rezultati akcije: Kod 200 migranata pronađeni "kalašnjikovi", karabini, pištolji...
Migranti/Ilustracija - Copyright MUP

Od jutros od 4 časova pa do 10.30 policija je u velikoj akciji pretrage terena za iregularnim migrantima u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom kod Subotice pronašla više od 200 migranata i veća količina municije i naoružanja.

U akciji se nezvanično moglo saznati u akciji je učestvovalo više od 800 pripadnika MUP i to SAJ-a, Žandarmerije, IJP, ATG, Policijske brigade, UKP, UGP, Uprave za tehnike i PU Subotica.

Pretragom je bila obuhvaćena teritorija 6.800 hektara, odnosno Makova sedmica, Jasenovačka šuma, Tresetište i naselje Hajdukovo.

- Akcija je još uvek u toku, do sada (10.30 sati) smo pronašli više od 200 migranata, našli smo osam automatskih pušaka, karabin, dva pištolja, dosta municije i različitih radio uređaja koji su koristili za međusobnu komunikaciju - izjavio je Ivica Ivković, pukovnik policije i načelnik Uprave policije MUP-a.

Na pitanje da li može da se utvrdi poreklo oružja, naš sagovornik je rekao da je u toku istraga Uprave kriminalističke policije te da će se naknadno više znati.

- Kolege iz UKP-a zajedno sa svim službama potrudiće se da dođe do izvora odakle to oružje stiže u njihove ruke i da presečemo taj lanac nelegalne trgovine oružjem - dodaje načelnik Uprave policije.

Nakon izmeštanja iz šume migranti su kontrolisani radi utvrđivanja identiteta, a zatim dalje prevoženi u druge prihvatne centre.

U akciju pretraživanja uključena je i helikopterska jedinica MUP-a pa se, po zanapažanju lokalnog stanovništva, tokom jutra u više navrata čulo nadletanje helikotera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike