Tužilac o ubistvu migranta: Čekaju se ključni podaci iz Preševa

25.07.2023

13:18

0

Autor: 24sedam

Pucalo se u Haver šoru, a istraga čeka podatke iz Preševa

Tužilac o ubistvu migranta:  Čekaju se ključni podaci iz Preševa
Migranti - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U oružanom sukobu između migranata, koji se sinoć dogodio na periferiji Hajdukova u blizini auto-puta, jedan migrant iz Avganistana je ubijen dok su dvojica povređena.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici sinoć su, odmah po prijavi da se u šumi na periferiji naselja Hajdukovo čuju pucnji, izašli na mesto događaja i, pretragom terena u blizini auto-puta, zatekli telo državljanina Avganistana, kao i jednog njegovog povređenog sunarodnika. Iz subotičke bolnice naknadno prijavljeno da se kod njih nalazi još jedan povređeni migrant. Tokom ove pucnjave niko od naših državljana nije povređen, niti su naši građani bili neposredno ugroženi - saopštili su u subotičkoj policiji.

Tokom noći i od jutros, na tom području su pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave u Subotici koji, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti pucnjave.

- Za sada ne znamo ni identitet nastradalog, niti izvršioca, koji još nije uhvaćen. Nadamo se da ćemo posle podataka dobijenih iz Preševa i drugih prihvatnih centara uspeti utvrdimo identitet ubijenog. Od strane Višeg javnog tužilaštva u Subotici delo je kvalifikovano kao ubistvo iz čl. 113 Krivičnog zakonika, a u toku je sprovođenje pretkrivičnog postupka radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti događaja - potvrdio je Miroslav Krkelić, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva, za subotički portal. 

Pucnjava se dogodila u takozvanom Hever šoru, koji se nalazi daleko od samog naseljenog mesta. Međutim, kako saznajemo od meštana pucnji su se čuli dosta dugo i zvučali su kao da su blizu.

Noćna pucnjava se, međutim, nije dogodila samo nedaleko od Hajdukova, već i u Kikindi, Paliću, Horgošu i u Subotici.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike