Avganistanci pucali u Subotici! Detalji obračuna dve suparničke grupe migranata - ranjeno troje

17.06.2023

17:28 >> 17:59

0

Policijske snage su na terenu i preduzimaju sve mere da privedu počinioce.

Avganistanci pucali u Subotici! Detalji obračuna dve suparničke grupe migranata - ranjeno troje
Copyright Printcreen/MUP

Dve grupe migranata, najverovatnije Avganistanaca, sukobile su se pre oko dva sata u Makovoj šumi nedaleko od granice sa Mađarskom.

Tokom sukoba korišćeno je vatreno oružje, i tri osobe su povređene. Povređeni nisu građani Srbije.

Policijske snage su na terenu i preduzimaju sve mere da privedu počinioce.

Situacija je sada pod kontrolom.

- U prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP, vezanih za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji PU Subotica, u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do MZ Кelebija). Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja - objašnjava Bojan Šoralob, načelnik SBO.

- Tako je u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane  migranata, a tom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada nepoznatog broja lica, od kojih je troje zbrinuto u Opštoj bolnici u Subotici.

U toku je opsežna akcija MUP u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog.

Po njegovim rečima, nastaviće se sa preduzimanjem svih potrebnih mera i radnji u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih naformalnih kampova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike