"Zaključaj mi tugu negde, sine moj": Potresna poruka oca poginulog dečaka Stefana Balića podseća na bolan događaj

18.07.2023

22:45

0

Nesreća se desila 18. jula 2021. godine u beogradskom naselju Karaburma, u Ulici Marijane Gregoran

"Zaključaj mi tugu negde, sine moj": Potresna poruka oca poginulog dečaka Stefana Balića podseća na bolan događaj
Mihailo Balić sa sinom Stefanom (9) i prijateljem - Copyright Privatna arhiva/Mihailo Balić

U tužnom sećanju na tragičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila pre tačno dve godine, Stefanov otac Mihailo Balić je na Facebooku podelio dirljivu poruku.

"Na današnji dan smo povređeni od strane nečoveka... Učini mi život srećnim, sine moj, zaključaj mi tugu negde, sine moj, godinama tužan živim, sine moj, i za tobom stalno žudim, sine moj, molio sam svoju sudbu, sine moj, da porasteš pored mene, sine moj...", napisao je on.

Nesreća se desila 18. jula 2021. godine u beogradskom naselju Karaburma, u Ulici Marijane Gregoran, kada je Lazar Galić, vozeći automobil "sitroen", na pešačkom prelazu direktno udario u Stefana, njegovog mlađeg brata i njihovog oca Mihaila, dok su prelazili preko zebre. Stefan je pretrpeo ozbiljne povrede glave i preminuo nekoliko dana kasnije u bolnici. Njegov mlađi brat i otac su zadobili povrede, ali su preživeli.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Galić je napustio mesto nesreće, a kasnije je, tokom suđenja, ispričao da se nakratko zaustavio i vratio se na udaljenost od oko 20 metara od mesta nesreće, gde je čuo da su deca povređena. Međutim, odlučio se da ode.

Lazar Galić je u septembru 2022. godine osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je u aprilu ove godine, odlukom Apelacionog suda, kazna smanjena na osam godina zatvora.

Printscreen Facebook/N.C.P.
 

Prema presudi sudije, Galić je osuđen na osam godina zatvora zbog nesreće, dok je za nepružanje pomoći dobio kaznu od tri godine zatvora. Konačna jedinstvena presuda iznosi 10 godina zatvora, uz računanje vremena provedenog u pritvoru.

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike