Nastavljeno suđenje: Galić koji je udario dečaka na Karaburmi molio sudiju da mu ukine pritvor

14.04.2022

20:31

0

Takođe, obećao je sudiji da će dolaziti redovno na suđenja

Nastavljeno suđenje: Galić koji je udario dečaka na Karaburmi molio sudiju da mu ukine pritvor
stefan karaburma3 - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastvaljeno suđenje Lazaru Galiću, optuženom da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo devetogodišnji dečak Stefan Balić.

Galić se danas drhtavim glasom obratio sudiji i zamolio da mu ukine pritvor jer se njegova porodica nalazi u teškom materijalnom i zdravstvenom stanju.

Takođe, obećao je sudiji da će dolaziti redovno na suđenja i da će se odazivati na svaki poziv, nakon čega je sud odbio predlog odbrane za ukidanje pritvora.

Predsednik komisije veštaka saobraćajne struke Boris Antić danas je odgovarao na pitanja odbrane i stručnog savetnika, koga je odbrana angažovala, u vezi veštačenja i mišljenja koje je dostavio sudu.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Facebook
 

Odgovarajući na pitanja Galićevog advokata Žarka Jeknića, Antić je ostao pri svim mišljenjima i dopunama veštačenja.

Stručni savetnik Gojko Bakić tvrdi da za nesreću nije relevantna brzina kretanja Galićevog vozila, kao ni brzina kretanja pešaka jer su po njegovom mišljenju mogli da uoče jednu druge i imali su dovoljno vremena da reaguju.

Sledeće suđenje zakazano je za 17. maj za kada je planirano da svoje mišljenje iznese sudsko medicinski veštak.

Galić je na današnje suđenje doveden iz pritvora u kom je od hapšenja, a u sudnici je bio prisutan i njegov tast.

Pobegao posle udesa

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran, izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (9) i L. B. (6.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Otac M. B. je tada zadobio lake telesne povrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike