Kobre razbile bandu: Velika akcija hapšenja dilera sa Balkana

10.07.2023

09:18

0

Autor: 24sedam

U zajedničkoj akciji policije Austrije i Nemačke razbijen je balkanski narko-klan

Kobre razbile bandu: Velika akcija hapšenja dilera sa Balkana
Copyright Profimedia

Austrijska policija saopštila je danas da je razbila narko-klan, koji su uglavnom činili državljani balkanskih zemalja.

Višemesečna istraga i akcija zadala je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu i švercu droge, a hapšenja su izvršena u Beču i Hesenu.

U akciji pokrenutoj oktobra 2022. godina, pored Austrijanaca, učestvovali su i pripadnici nemačke Savezne policije i specijalna jedinica Кobre.

Prvi osumnjičeni su uhapšeni u oktobru - državljanin BiH (30) i Hrvatske (36), koji su uhvaćeni sa 6,6 kilograma kokaina. Tokom dalje istrage, uhapšena su još dva člana klana iz Srbije (stari 34, odnosno 37 godina). I oni su pokušali da prokrijumčare veću količinu narkotika. Sledeća akcija dovela je policiju do još nekoliko osumnjičenih sa zapadnog Balkana.

Prvo su uhapsili krijumčara sa Кosova i Makedonca (48). Zajedno sa njima uhapšena su i dva Holanđanina, a prilikom hapšenja pronađeno je 4,3 kilograma kokaina.

Istovremeno, negde u decembru prošle godine, policija dolazi do saznanja o velikoj kokainskoj isporuci u oblasti Кasela. Tada na scenu stupaju pripadnici nemačke policije koji hapse pet osumnjičenih iz Nemačke, Poljske i Angole. Tada je pronađeno oko 10 kilograma kokaina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike