Iz bolnice u sudnicu: Darka Kostića čeka robija!

05.07.2023

14:19

0

Autor: 24sedam

Prvi sud u Beogradu zakazao je za 10. avgust nastavak suđenja Darku Kostiću.

Iz bolnice u sudnicu: Darka Kostića čeka robija!
darko kostić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Modnom kreatoru Darku Kostiću sudi se zbog sumnje da je 19. aprila prošle godine žrtvu Š. H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje. Kostić nije došao na nekoliko suđenja nakon čega je raspisana poternica za njim, a pripadnici odeljenja za potrage su ga pronašli i doveli u sud.

Kostić je u ponedeljak primljen u Urgentni centar, jer ga je prijatelj A.M. udario čašom u glavu. S druge strane, A.M. je u policiji izjavio da je reagovao u samoodbrani, jer mu Kostić navodno nije dao da izađe iz stana. Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti, kao i da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Nakon Kostićevog hapšenja njegov advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug, preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea. Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda. Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu. Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike