Počela obimna akcija: Policija čisti šume kod Subotice, uhvaćeno 160 begunaca

04.07.2023

13:12

0

Združene snage policije danas su krenule u akciju čišćenja okoline Subotice od migranata

Počela obimna akcija: Policija čisti šume kod Subotice, uhvaćeno 160 begunaca
Ilustracija - Copyright MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije, Uprave granične policije, policijskih uprava u Somboru, Kikindi, Novom Sadu i Šapcu, danas su, u akciji pojačane kontrole migranata, pronašli 160 iregularnih migranata.

Ova akcija sprovedena je na području periferije grada Subotice i naselјa Palić, a migranti su prevezeni u prihvatni centar.

Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, a policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

Okolina Subotice poznata je po kampovima u kojima se kriju migranti u nadi da će ilegalno preći u Mađarsku i nastaviti dalje put Evrope.

Poslednji višesatni obračun migranata na severu Srbije dogodio se sredinom prošlog meseca. Rafali su odjekivali na Makovoj sedmici, zelenom pojasu Subotice. Radi se o mestu na kome inače postoji više neformalnih krijumčarskih kampova i gde je i ranije dolazilo do oružanih obračuna suprotstavljenih krijumčarskih grupa.

Najozbiljni sukob je bio u julu prošle godine kada je više osoba povređeno, a jedna je nastradala.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike