Zavirite u vilu srpskog mafijaša: Ovo su Italijani zaplenili Doktoru (FOTO)

04.07.2023

11:17

0

Srbin (45), u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom "Doktor", ostao je u Milanu bez nekretnina, luksuzne jahte, dijamanata...

Zavirite u vilu srpskog mafijaša: Ovo su Italijani zaplenili Doktoru (FOTO)
Copyright ilcittadinomb.it

Vrednost oduzetih nekretnina i drugih stvari procenjena je na pola miliona evra, a sumnja se da je kupljena lažnim novcem. Srbin je, navode italijanski mediji, osumnjičen i za pokušaje pljačke, kao i krađe u stanovima i prodavnicama. Sumnja se da je uzimao kradene automobile i preprodavao ih.

Tamošnji mediji pišu da je u kriminalnoj sredini bio poznat pod nadimkom "Doktor" verovatno zbog toga što je bio vešt varanju žrtvi.

Umešana i supruga

U aferu je, prenosi italijanska agencija ANSA, umešana i supruga osumnjičenog. Njima se na teret stavljaju i optužbe za pokušaj pljačke, krađe u stanovima i poslovnim objektima i primanje ukradene robe iz automobila.

- Srbin je kupovao luksuzna imanja, jahte, dijamante... Njemu je nakon zajedničkih istraga između Glavnog štaba policije i Guardia di Finanza u Monci, sud u Milanu oduzeo imovinu vrednu oko 500 hiljada evra - piše lokalni mediji.

Deo njegove zaplenjene imovine potiče od "operacije Rusije” 2012. godine, kada je, da bi prevario stranca glumio bogataša.

- Prvi njegov korak je bio da se strancima predstavi kao bogataš i preduzetnik. Tako je jednog ruskog državljanina ubedio da je bogat, a potom mu je u prestižnom hotelu u Monci dao tri miliona falsifikovanih švajcarskih franaka - naveo je tamošnji mediji.

Kako navode da, takođe, Srbina je 2015. godine uhapsila je milanska policija u pokušaju pljačke, dok je pokušavao da kupi dijamant za 150.000 evra od dva strana državljana, a sada mu je oduzeta kompletna imovina.

- Tada je kod njega u jednoj čarapi pronađeno 500.000 evra pravih i u drugoj lažni novac. Policija i finansijska garda zaplenili su mu vilu i zemljište u Vimerkateu, u Brianci, vrednosti oko 350 hiljada evra, zatim stan u Rapalu, na obali Ligurije, vredan preko 100 hiljada evra, automobil od 40.000 i sadržaj u dva sefa - piše italijanski mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike