Nikolić priznao da je ubio Vuka J. u Jakovu: Tvrdi da su ga ubijeni i njegovi prijatelji godinama maltretirali

27.06.2023

14:45

0

Optuženi tvrdi i da su oni pretili da će mu silovati majku, a kako je rekao, znao je za takve situacije

Nikolić priznao da je ubio Vuka J. u Jakovu: Tvrdi da su ga ubijeni i njegovi prijatelji godinama maltretirali
Ubistvo u Jakovu - Copyright Foto: 24sedam/M.S./Facebook/Djura Nikolic/Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je Đuro Nikolić (24) priznao da je 29. maja prošle godine u Jakovu usmrtio Vuka J. (30), ispalivši u njega dva kratka rafala iz automatske puške "crvena zastava" 70AB2, koju je neovlašćeno držao i nosio.

Nikolić tvrdi da ga je ubijeni, zajedno sa svojim bratom Lazarom J. i Milošem M., godinama maltretirao psihički i fizički, te je ispričao detalje jednog prebijanja koje se dogodilo tri godine pre ubistva.

Optuženi je naveo da ga je na dan ubistva pozvao Lazar J. i rekao mu da se nađu, što je Nikolić uradio i došao na okretnicu autobusa u Jakovu gde su ga, kako tvrdi, ubijeni, njegov brat i još jedan mladić “toliko pretukli da se uneredio”. Uz pomoć jednog poznanika, Nikolić je, kako je naveo, uspeo da pobegne i dođe do kuće, ali je automobil ostavio na mestu gde su ga pretukli, zbog čega je njegov otac otišao po vozilo.

Nikolić je, kako tvrdi, zatim legao da spava, ali je njegova majka ušla u sobu bleda i rekla da su došli Vuk J., Lazar J. i Miloš M., nakon čega je video kako ispred kuće tuku njegovog oca i brata.

Optuženi tvrdi i da su mu pretili da će mu silovati majku, a kako je rekao, znao je za takve situacije.

- Uzeo sam pušku i hteo sam da ih zaplašim, izašao sam ispred i svi su pobegli sem Vuka koji je krenuo ka meni. Ja se stvarno ne sećam kako sam pucao. Kako sam bežao nazad, opalio sam - rekao je Nikolić, i dodao da je odmah bacio pušku.

Pobegao je, kako je rekao, jer je mislio da će ga ubiti Miloš M. i brat ubijenog, da bi se dva dana kasnije predao policiji. Između ostalog, optuženi je naveo da su Vuk J. i njegovi prijatelji često zlostavljali ljude u Jakovu, pa je ispričao nekoliko situacija koje su se dogodile njegovim drugovima i poznanicima.

Rekao je i da su ih se svi plašili, da su oni konzumirali narkotike i imali oružje. Dodao je da je bio sateran u ćošak i da su životi članova njegove porodice bili ugroženi. Na kraju je izjavio saučešće ocu ubijenog koji je bio prisutan danas u sudnici.

Njegov branilac Milenko Cvijović je sudu predočio da je Vuk J. tog dana imao narkotike i alkohol u krvi, dok je punimoćnica oštećene porodice ubijenog, Aleksandra Zlatić, kazala da se u ovom postupku ne sudi ubijenom već optuženom.

Nikoliću se optužnicom na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, saopštilo je ovo tužilaštvo. Sumnja se da je nakon verbalne svađe Nikolića i Vuka J. ranije tog dana, Vuk J. došao do porodične kuće okrivljenog, gde je ušao u sukob sa Nikolićevim ocem.

Nikolić je, kako se sumnja, oko 19.45 uzeo automatsku pušku iz svoje kuće i u Vuka J. ispalio dva kratka rafala, nanevši mu, pored ostalog, povrede stomaka i butne arterije. Potom je više puta pozivao M. M. da izađe iza ograde gde se sakrio. Tokom pucnjave je oštetio tri vozila.

Sa puškom skrivenom ispod majice, svojim automobilom “golf 4” napustio je lice mesta, a dva dana kasnije se samoinicijativno predao PS Surčin. Vuk J. je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde je oko jedan čas posle ponoći preminuo usled zadobijenih teših povreda stomaka i butne arterije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike