Maloletnoj Novosađanki koja je pretila aludirajući na tragediju u "Ribnikaru" produžen pritvor

26.06.2023

17:41

0

Maloletnoj učenici (14) iz Novog Sada koja je pretila aludirajući na tragediju u "Ribnikaru", a potom je kod nje pronađena municija, pritvor je produžen do 12. jula

Maloletnoj Novosađanki koja je pretila aludirajući na tragediju u "Ribnikaru" produžen pritvor
Ilustracija - Copyright Profimedia/Printscreen/Twitter

Maloletnoj  učenici (14)  iz Novog Sada koja je pretila aludirajući na tragediju u "Ribnikaru", a potom je kod nje pronađena municija, pritvor je produžen do 12. jula.

Viši sud u Novom Sadu je maloletnoj M. M. staroj 14 godina odredio pritvor 13. maja zbog opravdane sumnje da je dva dana pre toga u osnovnoj školi, na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži "Tik Tok" objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, čime se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda, a narednog dana je nađena municija za vatreno oružje, čime se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu je 12. juna maloletnoj devojčici produžilo pritvor do 12.07.2023. godine.

- Maloletnoj M. M. je određen branilac po službenoj dužnosti, a 28. maja zakonska zastupnica maloletne je angažovala branioca po punomoćju da zastupa interese maloletne u toku postupka. Glavni pretres je održan 23.06.2023. godine, a sledeće ročište zakazano je za 13.07.2023. godine - navedeno je u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike