Otkrivena tajna preciznosti dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru: Pištolj bio specijalno opremljen!

07.06.2023

22:35

1

Autor: Mi. S.

Pištolj kojim je počinjen zločin na Vračaru navodno posebno opremljen, čime se garantuje preciznost

Otkrivena tajna preciznosti dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru: Pištolj bio specijalno opremljen!
Masakr u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/AP/Darko Vojinovic

Pištolj kojim je K. K. (13) počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kako 24sedam saznaje iz izvora bliskih istrazi, imao je neku vrstu tegova ili protivtegova, kako prilikom pucanja ne bi bilo trzaja. Tako opremljenim oružjem se lakše nišani i pogađa meta, pa odatle preciznost dečaka.

Dečak je, da podsetimo, u krvavom pohodu 3. maja devet đaka te škole i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije. Nakon 12 dana preminula je devojčica od posledica ranjavanja, čime se ukupan broj žrtava popeo na deset.

K. K. je zločin počinio pucajući iz oružja koje je uzeo iz sefa svog oca, a taj pištolj je, kako kaže naš izvor iz istrage, posebno opremljen čime garantuje preciznost.

Prema nezvaničnim informacijama,reč je o oružju češke proizvodnje, tačnije "zbrojevki". Dečak je neposredno pre masakra fotografisao oružje koje je poneo u školu, a na fotografiji se vide dva pištolja, municija za njih i četiri molotovljeva koktela.

Sa jednim pištoljem je počinio masakr, a drugi, kao i molotovljevi kokteli, pronađeni su mu u rancu odmah posle hapšenja. Prema onome što je rekao policiji, molotovljeve koktele je napravio kako bi ih postavio i zapalio na vratima škole i time onemogućio policiju da uđe pre nego što pobije sve koje je planirao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike