"U svakom otkucaju naših srca postojiš. Silno nedostaješ": Ubijenog čuvara iz "Ribnikara" niko ne zaboravlja

10.06.2023

17:54

0

Porodice ubijenih đaka i čuvara oš "Vladislav Ribnikar", nastradalih u masakru na Vračaru 3. maja, obeležavaju četrdesetodnevne pomene

"U svakom otkucaju naših srca postojiš. Silno nedostaješ": Ubijenog čuvara iz "Ribnikara" niko ne zaboravlja
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Porodice ubijenih đaka i čuvara oš "Vladislav Ribnikar", nastradalih u masakru na Vračaru 3. maja, obeležavaju četrdesetodnevne pomene, a porodica radnika obezbeđenja Dragana, koji je prvi ubijen, oprostila se potresnim rečima u čitulji.

- U svakom ćutanju se čuješ, u svakoj priči i dalje živiš, u svakom otkucaju našiš srca postojiš. Silno nedostaješ! Neka te anđeli čuvaju - piše u čitulji koju je potpisala porodica.

Ubijeni D. V. na groblju Lešće tada je ispraćen kao voljeni i obožavani čuvar škole gde su na večni počinak došli da ga isprate sadašnji, ali i brojni bivši đaci škole, kao i njihovi roditelji.

Printscreen
 

Koliko je bio obožavan svedoče i reči koje su o njemu imali da kažu svi koji su ga poznavali.

- Taj čovek je bio i više nego dinav. Decu i sve nas je dočekivao sa osmehom, ništa mu nije bilo teško i znali smo da su naša deca sigurna dok je on tu - govorili su roditelji.

Građani mogu da odaju poštu

U nedelju će Ogledna osnovna škola "Vladislav Ribnikar" na Vračaru biti otvorena od 10 do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale.

Upravo on jekobnog 3. maja prvi primetio da se dečak K.K. ponaša drugačije, nakon čega je iz očevog pištolja ubio osam drugarica, druga i radnika obezbeđenja.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Sedam đaka OŠ na Vračaru je povređeno u masakru, kao i nastavinca istorije koja je pokušala svojim telom da zaštiti ostale đake.

- Istragom je utvrđeno da je dečak imao i listu za odstrel, kao i detaljan plan likvidacije - podseća sagovornik i dodaje da je njegov otac nakon masakra uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike