Tužilaštvo naredilo još dva veštačenja u slučaju masakra kod Mladenovca: Ove nedelje daće iskaz 11 svedoka

19.06.2023

15:29

0

Uroš Blažić je 4.maja ove godine sejao smrt po selima Malo Orašje i Dubona, a u krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14

Tužilaštvo naredilo još dva veštačenja u slučaju masakra kod Mladenovca: Ove nedelje daće iskaz 11 svedoka
Masakr u selima kod Mladenovca i Uroš Blažić - Copyright 24sedam/Danilo Krša/Milan Ivanić Tanjug/Strahinja Aćimović MUP

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva veštačenja u slučaju masakra kod Mladenovca, prenosi "Telegraf.rs".

Uroš Blažić je 4.maja ove godine sejao smrt po selima Malo Orašje i Dubona, a u krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

U toku ove nedelje biće ispitano još 11 svedoka.

- U toku su DNK-a i balistička veštačenja. U Tužilaštvu su do sada saslušana 37 svedoka. U pitanju su članovi porodice ubijenih, oštećeni i očevici. Ispitivanje svedoka nastavlja se i ove nedelje - kaže izvor.

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da je bio izložen podsmehu, ruganju, isejavanju".

Policija je nakon ubistva uhapsila i njegovog oca, ujaka i brata, a svima je određen pritvor do 30 dana.

MUP
 

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Pucnjavu je počeo u Malom Orašju, a zatim je prešao u Dubonu. Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobi. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Printscreen/YouTube/Bumerang
 

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike