"Ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin. Kovali su zavere protiv mene": Šta je u svom iskazu pred sudijom rekao Uroš Blažić

12.05.2023

08:01

0

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana

"Ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin. Kovali su zavere protiv mene": Šta je u svom iskazu pred sudijom rekao Uroš Blažić
Uroš Blažić - Copyright MUP

Uroš Blažić, osumnjičen za masakr u Mladenovcu u kom je ubio osam, a ranio petnaest osoba, na saslušanju je ispričao detalje iz svog života i na taj način otkrio i potencijalni "motiv" za ovaj nezapamćeni zločin.

On se osvrnuo na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić, prenosi Blic.

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima.

On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima - Nikolom Đorđević, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana.

On je tom prilikom ispričao kako je želeo da "zaplaši selo".

 

 

 Masakr u Mladenovcu dogodio se 4. maja. Blažić je otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio petoro osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje.

Počeo da puca 2021. godine

On je, prema nezvaničnim informacijama, počeo da puca 2021. godine, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj!

On je povremeno išao u jednu streljanu, gde je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve - Blažić je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće.

On je na putu između ova dva sela ranio i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag. Nakon potrage koja je trajalo celu noć, on je uhapšen sutradan oko 8 časova ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja. on je oteo vozača, i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike