Bivši pripadnik JSO i njegov prijatelj osuđeni na kazne zatvora: Bjelanović izrešetan iz "heklera", pa "overen" u glavu

13.06.2023

10:31

0

Vladimir Bjelanović iz Beograda ubijen je u decembru 2015. godine oko 10 časova u "sačekuši", dok njegova devojka Tijana M. nije povređena u tom obračunu

Bivši pripadnik JSO i njegov prijatelj osuđeni na kazne zatvora: Bjelanović izrešetan iz "heklera", pa "overen" u glavu
presuda _ubistvo-bjelanovic copy - Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube/novosti

 Viši sud u Beogradu osudio je na kazne zatvora bivšeg pripadnika "crvenih beretki" Predraga Ratkovića i Stefana Blagojevića, za ubistvo Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Ratković je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina i njemu je pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Blagojević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, njemu je takođe ukinut pritvor ali je upućen na izdržavanje zatvorske kazne od ranije.

Blagojeviću je uračunata i kazna zatvora na koju je bio osuđen ranije, zbog čega će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu. Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je Apelacioni sud krajem 2018. ukinuo prvostepenu presudu kojom su bili osuđeni na po 30 godina zatvora i vratio predmet Višem sudu na ponovno suđenje.

Preciziranom optužnicom iz 2020. godine, Blagojević i Ratković terete se za krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Ratković tereti i za krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa falsifikovanjem isprava.

Vladimir Bjelanović iz Beograda ubijen je u decembru 2015. godine oko 10 časova u "sačekuši", dok njegova devojka Tijana M. nije povređena u tom obračunu. Prema navodima iz precizirane optužnice, Blagojević je na Bjelanovića prvo pucao iz pištolja nakon čega je iz "heklera" ispalio rafal na njega, dok ga je Ratković dovezao i odvezao sa lica mesta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike