"Kavčanin" pušten iz pritvora, pa uhapšen zbog drugog ubistva: Sumnja se da je u punoj bašti likvidirao vlasnika diskoteke!

11.06.2023

19:45

0

Mario Milošević posle tri i po godine pušten iz istražnog zatvora, pa uhapšen za ubistvo Miodraga Kruščića

"Kavčanin" pušten iz pritvora, pa uhapšen zbog drugog ubistva: Sumnja se da je u punoj bašti likvidirao vlasnika diskoteke!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Twitter/Uprava policije Crne Gore

Podgoričanin Mario Milošević ponovo je uhapšen, nakon što je pušten iz istražnog zatvora. Ovaj piut osumnjičen je za ubistvo Miodraga Kruščića, zvanog Migi. Milošević se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo Kruščića i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Posle saslušanja, specijalna tužiteljka donela je rešenje o njegovom zadržavanju od 72 sata. .

Kruščić je ubijen za stolom jednog podgoričkog lokala, 21. maja 2018. godine. Uprava policije i podgoričko Više tužilaštvo, 19. februara 2019. godine pred novinarima su saopštili da su rasvetlili ubistvo tog Podgoričanina i rekli da je ista ekipa od devet osumnjičenih kriva i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Ubijeni Miodrag Kruščić, bio je vlasnik podgoričke diskoteke "Bigl". Likvidiran je u punoj bašti lokala u Crnoj Gori, a bio je poznat po tome što se družio sa pripadnicima "škaljarskog klana". Visok, krupan, obučen u crno, s kapuljačom i silikonskom maskom preko lica - tako su očevici ubistva vlasnika poznate diskoteke, opisali napadača koji mu je  prišao s leđa dok je sedeo u bašti jednog restorana i u njega ispalio više hitaca.

On je u tom trenutku sedeo sa novinarkom Vijesti s kojom je tražio sastanak kako bi joj izložio problem koji je imao sa zakupljenim delom plaže Trsteno. Razgovor je prekinuo ubica koji je do restoranskog stola došao kroz prolaz zgrade, kuda je i pobegao posle likvidacije. Dok je Kruščić ustajao od stola ubica je već počeo da puca u njega. Ubica je sa najmanje jednim pomagačem, pobegao automobilom s lica mesta, a onda ga polio benzinom i zapalio. Veruje se da su onda pobegli dalje drugim vozilom.

Mario Milošević, koji slovi za člana "kavačkog klana", iz pritvora je pušten nakon što je isteklo vreme po kojem može biti u istražnom zatvoru ukoiliko se u tom roku ne donese prvostepena presuda. On je u istražnom zatvoru proveo tri i po godine zbog sumnje da je direktni počinilac ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju, 2016. godine, a uhapšen je na Kosmetu.

YouTube/Rudar7
Ubistvo Radomira Đuričkovića

Kako tri godine posle podizanja optužnice nije bilo prvostepene presude, to je osnov za ukidanje pritvora. Milošević je posle ukidanja pritvora sproveden u Specijalno državno tužilaštvo, gde je saslušan zbog sumnje da je ubio Kruščića.

Milošević, je optužen da je direktni počinilac ubistva Đuričkovića u Cetinju, a osim njega, okrivljeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić. Optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umešani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike