Presuda za ubistvo u Mileševskoj 30. novembra

21.10.2022

20:59

0

Advokat Nemanja Govedarica, Ratkovićev branilac, tvrdio je da nema adekvatnih dokaza ni očevidaca koji potvrđuju da su optuženi počinili dela koja im se stavljaju na teret, zbog čega je tražio oslobađajuću presudu za Ratkovića

Presuda za ubistvo u Mileševskoj 30. novembra
presuda _ubistvo-bjelanovic copy - Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube/novosti

Viši sud u Beogradu danas je za 30.novembar zakazao izricanje presude bivšem pripadniku "crvenih beretki" Predragu Ratkoviću i Stefanu Blagojeviću, koji se terete za teško ubistvo Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Na današnjem suđenju su završne izneli okrivljeni, negirajući krivicu i tražeći od suda oslobađajuće presude i ukidanje pritvora.

Na prethodnom suđenju postupajući zamenik javnog tužioca Željko Jovanović je ocenio da je nesporno dokazano da su optuženi počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, zbog čega je sudu predložio da ih osudi na kazne zatvora blizu maksimalne kazne od 40 godina, kao i da Ratkoviću izrekne novčanu kaznu za krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa falsifikovanjem isprava.

Advokat Nemanja Govedarica, Ratkovićev branilac, tvrdio je da nema adekvatnih dokaza ni očevidaca koji potvrđuju da su optuženi počinili dela koja im se stavljaju na teret, zbog čega je tražio oslobađajuću presudu za Ratkovića.

I Miljana Perendija, advokat Blagojevića, je tada rekla da smatra da tužilaštvo nije iznelo validne dokaze za opis krivičnih dela, već da se sve optužbe zasnivaju na pretpostavkama, kao i da ona, za razliku od tužilaštva, kao jedinu mogućnost vidi oslobađajuću presudu za optužene.

Apelacioni sud je krajem 2018. ukinuo prvostepenu presudu kojom su bili osuđeni na po 30 godina zatvora i vratio predmet Višem sudu na ponovno suđenje.

Preciziranom optužnicom iz 2020. godine Blagojević i Ratković terete se za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Ratković tereti i za krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa falsifikovanjem isprava.

Vladimir Bjelanović iz Beograda ubijen je u decembru 2015. godine oko 10 časova u "sačekuši", dok njegova devojka Tijana M. nije povređena u tom obračunu.

Prema navodima iz precizirane optužnice, Blagojević je na Bjelanovića prvo pucao iz pištolja nakon čega je iz “heklera” ispalio rafal na njega, dok ga je Ratković dovezao i odvezao sa lica mesta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike