"Vračarac" Drakula danas negirao krivicu pred sudom: "Policajac laže, a moja istina izgleda nema težinu!"

09.06.2023

13:50

0

Autor: Mi. S.

Drakula je ukinutom presudom osuđen na kaznu od tri i po godine zatvora za sprečavanje službenog lica u pokušaju

"Vračarac" Drakula danas negirao krivicu pred sudom: "Policajac laže, a moja istina izgleda nema težinu!"
Hapšenje pripadnika "vračarske grupe": Ilustracija - Copyright Mup

Pripadnici "vračarske grupe" Marko Drakula, Markan Dimitijevski i Nemanja Milutinović optuženi su za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju i falsifikovanje isprava i danas im je počelo ponovoljeno suđenje.

Drakula je danas ponovo negirao da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i dodao da ne razume kako je mogao biti osuđen za nešto što nije uradio, a posebno kada je veštak utvrdio da sa povredom kakvu je navodno zadobio policajac koji ga je hapsio "ne bi mogao da šeta tada, a kamoli trči i skače".

Optuženi je dodao i da je iskaz tog policajca u potpunosti lažan, dok, kako je kazao, njegova istina izgleda nema težinu. Dimitrijevski i Milutinović su ostali pri svojim ranije iznetim odbranama.

Odbrana je predložila da se ispita veštak balističar kako bi se utvrdilo da li iz pištolja koji su pronađeni u kolima optuženih može da se ispali bojeva municija. Biće, takođe, saslušani i veštaci Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku. Dimitrijevski se brani sa slobode, a sledeće suđenje zakazno je za 5. septembar, za kada su pozvana dva veštaka forenzičara.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo osuđujući deo presude i naložio Višem sudu da ponovi suđenje, dok je potvrdio oslobađajući deo presude kojom je Nikola Jovanović oslobođen od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Drakula je prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu od tri i po godine zatvora za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju, dok je oslobođen optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

U Višem sudu u Beogradu nedavno je počelo ponovljeno suđenje pripadniku "vračarske grupe" Marku Drakuli zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. godine pokušao da ubije Lazara Vukićevića, kada je na Vračaru pod njegov "porše" postavio eksploziv. Vukićević je kasnije postao žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u kući u Ritopeku i njima se sudi za ovo ubistvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike