Saslušana udovica ubijenog Milovca: "Muža nisam videla deceniju!" Šarić tvrdio da mu je kao brat, a sad mu sude za njegovu smrt

07.04.2023

12:36

0

Autor: Lj.K.

Cigla ubijen u Ekvadoru, sahranjen na Bežaniji

Saslušana udovica ubijenog Milovca: "Muža nisam videla deceniju!" Šarić tvrdio da mu je kao brat, a sad mu sude za njegovu smrt
Milan Milovac ubijen u Ekvadoru - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

U sklopu istrage za ubistvo Milana Milovca zvanog Cigla, koja se vodi protiv Pljevljaka Darka Šarića,, u Specijalnom sudu juče je saslušana Milovčeva udovica.

Prema navodima Telegraf.rs, ona je rekla da muža nije videla od 2010. godine. Takođe je navela da ne zna ko ga je i zbog čega ubio.

Milovac je ubijen 2021. godine u Ekvadoru, a sahranjen je na Novom Bežanijskom groblju

Cigla ili Čupavi, kako su zvali Milovca, bio je blizak saradnik Darka Šarićam, a zbog šverca kokaina bio je ouđen u Srbiji na 11 godina zatvora.

Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku za ševrc kokaina protiv Darka Šarića, naveo da je Milovac dobio nadimak Cigla kada je devedesetih godina taksistu u Beogradu udario u glavu ciglom jer je bio ljubomoran na njega.

Šarić ga zvao iz ćelije

Takođe je naveo da je Milovac, inače rođeni Beograđanin, držao svojevremeno frizerski salon "Amor".

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić sa njim komunicirao dok se nalazio u pritvoru u Beogradu, koristeći tajni telefon.

Pored Šarića optuženi su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Kokain i pranje para

Optužnicom se okrivljenima stavlja na teret da su od početka 2020. godine do 14.aprila 2022. godine, kada su neki od njih i uhapšeni, na teritoriji Srbije, delujući kao organizovana kriminalna grupa, izvršili više krivičnih dela organizovanog kriminal.

Šarić je osuđen od 14 godina kao organizator grupe koja je švercovala kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a ponovljen mu je sudski proces za pranje novca stečenog od trgovine kokainom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike