Ispituje se da li je otac dečaka K. K. zapustio i zlostavljao sina! Oglasilo se Tužilaštvo: Ovo su naredni koraci

26.05.2023

10:32

0

Biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica

Ispituje se da li je otac dečaka K. K. zapustio i zlostavljao sina! Oglasilo se Tužilaštvo: Ovo su naredni koraci
Copyright TAnjug/Zoran Žestić

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv Miljane K., majke K. K. (13) koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar".

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca Vladimira K. 

- Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - navodi se u saopštenju VJT.

Tanjug/AP
 

Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj Tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

- Nakon što Tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Majka dečaka saslušana je pre dva dana u Policijskoj upravi Beograd gde je morala da odgovori na 10 pitanja koja su joj postavili policijski službenici, kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka.

U narednim danima ona će biti saslušana i u Tužilaštvu.

Nezapamćeni zločin 3. maja

Nezapamćeni zločin dogodio se 3. maja kada je dečak K. K. u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu).

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

Njegov otac Vladimir K. nalazi se u pritvoru, a majka je saslušana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike