Uhapšen odbegli pripadnik "kavačkog klana": Učestvovao u ubistvu "škaljarca" Nikole Stanišića?

24.05.2023

21:55

0

On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom - saopštili su iz policije

Uhapšen odbegli pripadnik "kavačkog klana": Učestvovao u ubistvu "škaljarca" Nikole Stanišića?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Odbegli pripadnik "kavačkog klana" S. J. uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu "škaljarca" Nikole Stanišića na Kosovu, javljaju "Vijesti".

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da je Jurišević uhapšen na Kosovu, nakon višemesečne intenzivne i kontinuirane razmene operativnih podataka: "sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage".

- On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom. S. J. u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela teško ubistvo - saopštili su iz policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugim osobama tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića.

- Te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N. S., kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog dela nakon što je N. S. lišen života - kažu iz UP.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike