Arkanov ubica se vraća u Srbiju? Dobrosav Gavrić posle 12 godina bi mogao da se nađe u srpskom zatvoru, Interpol dobio zeleno svetlo

20.05.2023

07:51

0

Gavrićeva odbrana je najavila da će ponovo uložiti žalbu na takvu odluku jer Gavrić ne želi da bude izručen svojoj zemlji

Arkanov ubica se vraća u Srbiju? Dobrosav Gavrić posle 12 godina bi mogao da se nađe u srpskom zatvoru, Interpol dobio zeleno svetlo
Željko Ražnatović Arkan ubijen u elitnom hotelu - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MN Press

Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, koji je već 12 godina u pritvoru u Kejptaunu, uskoro bi mogao da se nađe iza rešetaka u Srbiji pošto je sud ovog meseca Interpolu dao zeleno svetlo za njegov transport.

Gavrićeva odbrana je najavila da će ponovo uložiti žalbu na takvu odluku jer Gavrić ne želi da bude izručen svojoj zemlji, piše južnoafrički portal Netwerk24. Prema pisanju medija, Gavrićev branilac u Srbiji, advokat Veljko Delibašić rekao je da nije obavešten o ovoj odluci.

Osuđen na 35 godina

Gavrić je osuđen na 35 godina zatvora, a iz Srbije je pobegao neposredno pred izricanje presude.  Sumnja se da je u JAR stigao preko Italije i Ekvadora, a putovao je pod imenom Saša Kovačević.

Printscreen/YouTube/Euronews
Dobrosav Gavrić

 

Podsetimo, Ražnatović je bio osnivač i komandant Srpske dobrovoljačke garde, ali i Stranke srpskoj jedinstva, čiji je bio prvi predsednik. Ubijen je 15. januara 2000, u holu beogradskog hotela “Interkontinental”.  Pored Arkana, u hotelu su ubijeni i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.

Negirao umešanost

Tokom sudskog postupka za ubistvo u "Interkontinentalu" Gavrić je negirao umešanost u zločin. Na suđenju je svedočila i Arkanova udovica, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja se tokom jednog saslušanja u sudnici obratila Gavriću rečima: "Sedeo si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lepo sam te videla preko Željkovog ramena. Ponoviću sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdao, koga si ubio? Smradu, đubre!". Prilikom izlaska iz sudnice udovica je pljunula Gavrića. Posle sudskog postupka, osim Gavrića, na po 30 godina zatvora osuđeni su i Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike