Arkanov ubica očajnički ne želi u Srbiju: Čega se plaši Gavrić?

16.11.2020

12:06 >> 16:05

0

Dobrosav Gavrić, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora i čije se izručenje očekuje, na sve moguće načine pokušava da ostane u Južnoafričkoj R

Arkanov ubica očajnički ne želi u Srbiju: Čega se plaši Gavrić?
Copyright MN Press/Printscreen

Dobrosav Gavrić, koji je u odsustvu osuđen na kaznu od 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana u Beogradu, ponovo je podneo zahtev za azil Južnoafričkoj Republici!

Gavrić je godinama bio jedan od najtraženijih begunaca, i Srbija je za njim raspisala poternicu. Međutim, lisice na ruke stavljene su mu 2011, nakon što je ranjen u pucnjavi u Južnoafričkoj Republici. Određen mu je pritvor i utvrđeno je da ispunjava uslove da bude izručen Srbiji, što očajnički pokušava da izbegne već duži period.

Njegov branilac Veljko Delibašić rekao je da je Gavrić podneo žalbu na ovu odluku suda i da očekuje da ona bude usvojena, te da Gavrić ne bude izručen Srbiji. Prema njegovim rečima, u toj afričkoj državi sada se vode dva postupka u vezi sa njim, jer je podneo novi zahtev za azil.

Pročitajte još:Silovao dete od 11 godina: Pedofil se predao posle dve godine skrivanja

On je ranije podnosio zahtev za azil južnoafričkim državnim organima, ali on nije bio usvojen.

Gavrić je pre 14 godina osuđen na 35 godina zatvora, a iz Srbije je pobegao neposredno pred izricanje presude.  Sumnja se da je u JAR stigao preko Italije i Ekvadora, a putovao je pod imenom Saša Kovačević.

Podsetimo, Ražnatović je bio osnivač i komandant Srpske dobrovoljačke garde, ali i Stranke srpskoj jedinstva, čiji je bio prvi predsednik. Ubijen je 15. januara 2000, u holu beogradskog hotela “Interkontinental”.  Pored Arkana, u hotelu su ubijeni i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike