Određen pritvor do 30 dana pripadnicima "balkanskog kartela"

13.05.2023

14:33

0

Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe

Određen pritvor do 30 dana pripadnicima "balkanskog kartela"
Copyright printscreen/MUP

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 13.05.2023.godine, nakon saslušanja osumnjičenih M.S, M.L, M.J, D.Đ, M.M, D.N, I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.Lj doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

Tzv. balkanskom kartelu pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 

Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.
  
Naredbom o sprovođenju istrage Javnog  tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom M.S i M.L. kojis u označeni kao vođe klana na teret se stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a za isto kriivčno delo osumnjičeni su i M.J, D.Đ, M.M, D.N,I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.Lj.

Kako se sumnja, oni su učestvovali u krijumčarenju višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko zapadne Afrike kao logističko-tranzitne podrške.

Konkretno, reč je oko pet tona kokaina zaplenjenog na Arubi, Holandski antili, 1,2 tone kokaina zaplenjenog u Haseltu, Belgija, kao i 743 kilograma kokaina zaplenjenih u Roterdamu, Holandija. Dokazi o njihovoj umešanosti u pomenute zaplene prikupljeni su tokom analize podataka sa aplikacije Sky Ecc koju su izvršili pripadnici srpske policije.

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu pronađene su dve snajperske i tri automatske puške, pet pištolja od kojih je jedan automatski i četiri prigušivača.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike