Počelo saslušanje balkanskog kartela: Deda i "pink panter" predvodili šverc kokaina! Jedan sarađivao sa Zvicerom, drugi mu bio na meti

12.05.2023

14:27

0

Na saslušanje su privedene i vođe kartela Mladen L. i Miroslav S.

Počelo saslušanje balkanskog kartela: Deda i "pink panter" predvodili šverc kokaina! Jedan sarađivao sa Zvicerom, drugi mu bio na meti
Hapšenje balkanskog kartela - Copyright Printscreen/MUp

u Tužilaštvu za organizovani kriminal počelo je saslušanje uhapšenih u policijskoj akciji "izi" koji su označeni kao balkanski kartel osumnjičen za šverc sedam tona kokaina.

Akcija hapšenja izvedena je u više gradova u Srbiji, privedeno je 13 osoba među kojima su i dvojica vođa kartela Mladen L. i Miroslav S..

Kako je posle hapšenja na konferenciji za novinare potvrdio načelnik UKP Ninoslav Cmolić, na otkrivanju ove grupe radilo se od 2021. godine, a njihovom hapšenju u velikoj meri doprinela je skaj aplikacija.

Policija je na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina pored vođa uhapsila i M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C, R. R., G. P., M. R., V. S., M. P. i Lj. L.

Veruje se da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko Zapadne Afrike, kao logističko-tranzitne podrške.

Prema navodima svedoka saradnika u predmetu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Mladen L. je bio na meti Radoja Zvicera, dok je Miroslav S. zvani Đeneral i Deda bio jedan od glavnih distributera kokaina za vođu "kavčana".

Mladen L. je pre 15 godina učestvovao u spektakularnoj pljački dragulja u Dubaiju sa Milanom Ljepojom koga je, prema optužnici, klan Veljka Belivuka likvidirao u kući strave u Ritopeku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike