Petroviću za ubistvo supruge smanjena kazna, osuđen na 30 godina zatvora

12.05.2023

14:56

0

Petrović je u stanu njihove ćerke u Beogradu, supruzi naneo ukupno 52 ubodne rane nožem, od kojih je ona ubrzo i preminula

Petroviću za ubistvo supruge smanjena kazna, osuđen na 30 godina zatvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za pet godina kaznu Miroljubu Petroviću iz Vranja, pravosnažno ga osudio na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva 57-godišnje supruge u noći između 15. i 16. maja 2016. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovih branioca, preinačio prvostepenu presudu, samo u pogledu odluke o kazni, dok je u ostalom nepreinačenom delu prvostepena presuda potvrđena, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj olakšavajućoj okolnosti, odnosno da Petrović nije ranije osuđivan, kao i njegove godine i činjenicu da je njegova uračunljivost u vreme izvršenja krivičnog dela bila smanjena, ali ne do stepena bitno.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Petrović je osuđen na kaznu zatvora od 35 godina za krivično delo teško ubistvo. 

Oštećeni su upućeni na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva, dok je Petrović obavezan da plati troškove postupka. 

Petrović je u stanu njihove ćerke u Beogradu, supruzi naneo ukupno 52 ubodne rane nožem, od kojih je ona ubrzo i preminula. 

On je nakon svirepog ubistva sebi pokušao da oduzme život, prvo nožem kojim je počinio ubistvo, a potom antidepresivima i antiepilepticima. 

Petrović je, kako saznajemo,  diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom, u penziji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike