Ministar odbrane otkrio nepoznate detalje o ubici iz Mladenovca: Položio testove za vojnu akademiju ali nije prošao proveru VBA

10.05.2023

15:29

0

Otac Uroša Blažića uhapšen jer je rekao da ne poseduje oružje koje je kod njega pronađeno

Ministar odbrane otkrio nepoznate detalje o ubici iz Mladenovca: Položio testove za vojnu akademiju ali nije prošao proveru VBA
Uroš B. - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Instagram/192.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je juče uhapšen otac Uroša Blažića (21) koji je u svom krvavom piru usmrtio osmoro mladih, a trinaestoro ranio u selima u okolini Mladenovca.

Vučević je u jutarnjem programu TV "Prva" izjavio da je otac osumnjičenog potpukovnik u Vojsci Srbije, a da je uhapšen jer je rekao da ne poseduje oružje koje mu je u kući pronađeno.

- Juče je uhapšen, on je potpukovnik u Vojsci Srbije, utvrđeno je da postoji neko naoružanje kod njega za koje otac osumnjičenog tvrdio da nema. Nađeno je oružje i policija je pristupila i privela ga u policijsku stanicu. Nije pitanje njegove profesije, već njegove odgovornost pred zakonom, objasnio je ministar Vučević.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC
Ministar odbrane Miloš Vučević

Govoreći o slučaju ubice iz Mladenovca, ministar je naveo da do sada nije isticano da mladić nije prošao provere Vojnobezbednosne agencije za upis na Vojnu akademiju.

- Osumnjičeni za ubistvo u Mladenovcu nije prošao vojnobezbednosnu proveru prilikom upisa na Vojnu akademiju prošle godine. Prošao je sve testove, ali nije prošao tu proveru. Jer je i ranije imao prekršajne postupke zbog nasilničkog ponašanja. Vojnobezbednosna agencija stavila je negativnu ocenu prilikom upisa na Vojnu akademiju, navodi Vučević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike