Doktor o užasu koji je zatekao u školi "Vladislav Ribnikar": Nisam smeo prijateljici da kažem da je njeno dete mrtvo

04.05.2023

22:29

0

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prvi je ušao u školu, u učionicu u kojoj se sve dogodilo

Doktor o užasu koji je zatekao u školi "Vladislav Ribnikar": Nisam smeo prijateljici da kažem da je njeno dete mrtvo
Pucnjava na Vračaru - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Dan posle velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar", časovi u ostalim školama počeli su minutom ćutanja. Policajci i članovi ekipa Hitne pomoći koji su juče bili na licu mesta kažu da nikad nisu doživeli ništa tako potresno.

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prvi je ušao u školu, u učionicu u kojoj se sve dogodilo.

- I kad smo ušli unutra, to je bilo nešto što ja do sada nisam video, a znate, ja 30 godina radim ovde i svakaka sam ubistva, nesreće video, ali ovo je nešto što ostavlja utisak, ne samo kod mene nego kod svih koji su došli - navodi dr Stijačić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Stefanović: Za ovakve situacije se ne pripremamo na fakultetu

Dr Ivana Stefanović iz Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć navodi da se za situaciju koju je ekipa lekara zatekla na mestu pucnjave ne priprema na fakultetu.

- Sve ekipe su osale do kraja do kada je trebalo, a onda kada smo se vratili neko se i slomio jer to je zaista stres koji za koji se ne pripremate ni na fakultetu - dodaje Stefanovićeva za "RTS".

Stijačić: Nisam smeo prijateljici da kažem da je njeno dete mrtvo

Doktor Aleksandar Stijačić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć navodi da mu je u Hitnoj prišla prijateljica i pitala da li je video njeno dete u školi. Kako kaže, njeno dete je bilo među stradalima ali on nije imao snage da joj to kaže.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Jedna prijateljica mi je prišla, čije dete je bilo unutra, znam i dete i nju. Ja sam znao da je dete mrtvo, nisam smeo da joj kažem, reko - idi u školsko dvorište i vidi šta se dešava. Nisam smeo da joj kažem, žena bi umrla -  objašnjava Stijačić.

Začuđujuće smo dobro, kažu nam i najveći profesionalci, koji su se juče na licu mesta borili sa razmerama katastrofe. Kako smo svi mi ostali dan posle najbolje pokazuju slike ispred škole "Vladislav Ribnikar".

Da podsetimo,  juče se dogodila tragedija u školi "Vladislav Ribnikar" kada je Kosta K. ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole.

 Dešavanja dan nakon tragedije u školi na Vračaru pratite na našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike