Tokom prakse neprimereno dodirivao studentkinje, pa odmah priveden: Užas u gerontološkom centru

28.04.2023

16:07

0

Autor: M.M.

Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u VJT u Beogradu

Tokom prakse neprimereno dodirivao studentkinje, pa odmah priveden: Užas u gerontološkom centru
Gerontološki centar - Copyright Printscreen/Google Maps

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je u koordinaciji sa Koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo privođenje osumnjičenog N.S., zbog sumnje da je tokom prakse polno uznemiravao studentkinje M.P. i B.N.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Drugo OJT je predložilo sudiji za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu da se prema osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, kako ne bi ometao postupak uticanjem na oštećenje.

Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u VJT u Beogradu, nakon čega su iste dale izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog.

Studentkinje su imalie praksu u Gerontološkom centru, a osumnjičeni je radnik istog, piše "Blic".

Tužilaštvo apeluje da je važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti tako što će se obratiti Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike